Peste 4.500 de vitezomani amendați de Poliție în primele patru luni din 2019

Poliţiştii rutieri au depistat în trafic, în primele patru luni ale acestui an, peste 4.500 de șoferi care nu au respectat regimul legal de viteză.

În perioada 1 ianuarie-30 aprilie a.c., poliţiştii rutieri au acționat pentru prevenirea accidentelor de circulație și pentru siguranța traficului rutier, context în care 4.543 de șoferi au primit sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

De asemenea, în perioada de referință, pe acest segment, oamenii legii au reținut în vederea suspendării 216 premise de conducere.

Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

Totodată, depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă (în prezent, între 1.305 şi 2.900 de lei). Ca măsură complementară, dreptul de a conduce se suspendă pentru o perioadă de 90 de zile.

 

 

Alte articole

One Thought to “Peste 4.500 de vitezomani amendați de Poliție în primele patru luni din 2019”

 1. poate ne spune si nou, cei din conducerea IPJ Salaj

  DE CE RADARELE FIXE DIN ZALAU NU SUNT FOLOSITE ?????
  cati mai trebuie sa moara loviti de masini in Zalau?
  cine trebuie sa oara lovit de masina in Zalau ?
  poate ne spune si noua politia romana?
  stau ascunsi in spatele birourilor, mai trimit putoii de politisti la panda sa prinda cu radarul , dar refuza sa se foloseasca de cele 5 radare fixe din Zalau

Leave a Comment