Poliția rutieră: circulați cu atenție sporită și viteză redusă! 

Având în vedere condițiile meteorologice din ultimele zile, cu ploi abundente, chiar averse cu caracter torențial, condiții ce se mențin pe tot parcursul acestei săptămâni,  polițiștii sălăjeni recomandă tuturor conducătorilor de autovehicule să circule cu viteză redusă, să mărească distanţa de siguranţă în mers, să utilizeze luminile de întâlnire şi să evite efectuarea manevrelor în trafic (depăşiri, treceri de pe o bandă pe alta etc.) fără o temeinică asigurare.

În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers. Se recomandă ca luminile de întâlnire să fie folosite pe timpul zilei permanent, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă. Acordaţi atenţie sporită pietonilor, bicicliștilor, motocicliștilor sau celor care, pe drumurile județului, se deplasează cu căruțele!

Evitaţi depăşirile atunci când vă deplasaţi în coloană. Această manevră nu scurtează semnificativ timpul de deplasare, însă vă poate pune viaţa în pericol.

Nu folosiți telefoanele mobile în timp ce conduceți, dacă nu aveți un dispozitiv hands-free și purtați, atât în calitate de șofer cât și de pasageri, centura de siguranță!

Poliţiştii sălăjeni sunt la datorie pentru siguranţa cetăţenilor acţionează pe drumurile publice din judeţ pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere şi prevenirea oricăror evenimente negative.

Până la această oră, în județul Sălaj, din cauza fenomenelor meteorologice, nu s-au înregistrat accidente de circulație și nici nu sunt drumuri blocate.

 

 

 

Alte articole

Leave a Comment