Pensionarul acuzat de acte sexuale cu minori, achitat de Judecătoria Jibou

Ilie Măgurean, bărbatul de 75 de ani, din localitatea Bîrsău Mare, trimis în judecată pentru infracţiunea de act sexual cu un minor, a fost achitat de magistraţii Judecătoriei Jibou. Decizia nu este una definitivă. Aceasta poate fi atacată cu apel în zece zile de la comunicare, potrivit purtătorul de cuvânt al instanţei jibouane, judecător Gabriela Matyas. Bătrânul a fost trimis în judecată în luna iulie a anului trecut, după ce părinţii a doi adolescenţi din Poiana Blenchii au sesizat poliţia despre faptul că pensionarul le-a abuzat copiii. Acesta a fost acuzat că în luna ianuarie 2014 a întreţinut relaţii sexuale cu doi minori în vârstă de 14, respectiv 15 ani. Potrivit informaţiilor primite de la reprezentanţii instanţei jibouane, nefericita întâmplare a ajuns în scurt timp la urechile părinţilor, aceasta fiindu-le povestită chiar de cei doi adolescenţi.
De asemenea, pe lângă decizia de achitare, instanţa de judecată a respins ca neîntemeiate pretenţiile materiale formulate de către părinţii celor doi copii.
Reamintim că, la acea vreme, localnicii susţineau că bărbatul, fost director al Şcolii Gimnaziale din Poiana Blenchii, nu ar fi la prima ispravă de acest gen, în urmă cu aproximativ 20 de ani, acesta a fost acuzat de pedofilie. În prezent, Ilie Măgurean locuieşte în localitatea Poiana Blenchii, deşi figurează cu domiciliul în Bîrsău Mare.

Alte articole

One Thought to “Pensionarul acuzat de acte sexuale cu minori, achitat de Judecătoria Jibou”

  1. carcotasul

    Judecatori de paie !

Leave a Comment