Pensionarii sălăjeni au “rupt-o” cu CNSRL Frăţia

Pensionarii sălăjeni au “rupt-o” cu CNSRL Frăţia

Sindicatul Liber al Pensionarilor din Sălaj s-a desprins din CNLSR Frăţia şi a subscris la Uniunea Generală a Sindicatelor din România. De când suntem afiliaţi la CNSRL Frăţia, din 1990, această confederaţie nu ne-a ajutat cu nimic, nu ne mai reprezintă interesele şi nu ne apără drepturile. Mai mult, a împărţit, împreună cu Cartel Alfa, Blocul Naţional şi Meridian, profitul realizat din patrimoniul sindicatelor, la care am contribuit cu toţii, cu 1 la sută din salariile noastre, a motivat Ilie Gorgan, preşedintele Sindicatului Liber al Pensionarilor Sălaj.

Acesta a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că tribunalul Sălaj a acordat personalitate juridică Uniunii Judeţene a Sindicatelor Sălaj, după ce Curtea de Apel din Bucureşti a admis recursul Uniunii Generale a Sindicatelor din România (UGSR) şi i-a acordat acesteia statutul de organizaţie cu personalitate juridică şi de tip confederativ. Reiterăm faptul că, iniţial, patru confederaţii sindicale, CNSLR Frăţia, Cartel Alfa, Meridian şi Blocul Naţional au contestat legalitatea UGSR, Tribunalul Bucureşti dându-le câştig de cauză.

Demersul făcut de reprezentantul pensionarilor sălăjeni vine la două luni după cel al membrilor Federaţiei Naţionale a Caselor de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din România, primii care au aderat la UGSR.

Ilie Gorgan, care este şi preşedinte al UJS, a precizat că în această perioadă a fost reorganizată structura nou formată, la nivel judeţean. Din ea fac parte: Sindicatul Liber al Pensionarior Sălaj (cu 19.000 de membri), Sindicatul Grup de Instituţii din Zalău (90 de membri), Casa de Ajutor a Pensionarilor Zalău (cu peste 9.000 de membri), Uniunea Judeţeană a Caselor de Ajutor Reciproc a Salariaţilor din judeţul Sălaj (cu peste 13.000 de membri) şi Asociaţia Medicilor Pensionari din Sălaj (cu 57 de membri).

Potrivit lui Ilie Gorgan, Uniunea Judeţeană a Sindicatelor Sălaj are două obiective principale, acela de a atrage noi sindicate (din instituţii, societăţi private sau cu capital majoritar de stat) şi de a valorifica patrimoniul sindicatelor din România. La nivelul judeţului Sălaj, sunt incluse pe lista obiectivelor de patrimoniu ale UGSR: Casa de Cultură a Sindicatelor din Zalău, popicăriile din Şimleu Silvaniei şi din Jibou cu terenurile de fotbal aferente, o sală de sport pentru volei în Şimleu, sediul Sindicatelor (din vecinătatea Casei de Cultură a Sindicatelor din Zalău), precum şi blocul Sindicatelor (unde însă apartamentele au fost deja vândute).

Dintre toate acestea, aşa cum a subliniat preşedintele Ilie Gorgan, va fi susţinută activitatea Casei de Cultură a Sindicatelor, care nu a dat toţi banii încasaţi la Bucureşti, ci i-a folosit pentru investiţii, renovări, schimbarea sistemului de încălzire, a uşilor şi geamurilor, a sistemului de iluminat, dar şi pe directorul acesteia, Dinu Iancu Sălăjanu.

Leave a Comment