Duminică se reiau alegerile la Almaşu

Duminică se reiau alegerile la Almaşu

Cum alegerile de la Almaşu, din 13 februarie, au fost anulate, duminică, cetăţenii cu drept de vot din comună sunt aşteptaţi din nou la urne. Pe buletinele de vot, însă au fost tipărite numele doar a trei candidaţi. Claudiu Bălan s-a reîntors pe postul de secretar al comunei.

Cursa electorală pentru fotoliul de primar al comunei Almaşu s-a reluat după ce judecătorii din Zalău au hotărât ca reprezentantul PSD, Claudiu Bălan să rămână în afara buletinelor de vot. Primul tur de scrutin, desfăşurat pe data de 13 februarie la Almaşu a fost contestat de reprezentanţii PDL şi PNL, care au solicitat organizarea altor alegeri în termenul prevăzut de lege, respectiv, în maximum două săptămâni. Instanţele de judecată au decis anularea alegerilor din 13 februarie şi excluderea de pe buletinele de vot a candidatului susţinut de PSD. Duminică, cei 1.979 de cetăţeni cu drept de vot din comuna Almaşu vor alege, pentru funcţia de prim-edil, între Alexandru Ovidiu Ghila-PDL, Dănuţ Emil Ţuruca-PNL şi Gal Mate Istvan-UDMR.

Curtea de Apel Cluj a respins excepţia de nelegalitate

La începutul acestei săptămâni, cazul a ajuns în atenţia Curţii de Apel Cluj, după ce social-democraţii au invocat o excepţie de nelegalitate faţă de programul alegerilor stabilit prin Hotărâre de Guvern. Aşa cum ne-a informat Adrian Dănilă, expert asistent la Curtea de Apel Cluj, miercuri, 23 februarie, Curtea de Apel a respins cererea invocată în dosarul de fond civil, nr. 193/33/2011 şi excepţia de nelegalitate, cu recurs în cinci zile de la comunicarea hotărârii, pronunţată în şedinţa din 23 februarie a.c..

Candidatul PSD, Claudiu Bălan, nemaiavând cum participa la alegeri, şi-a depus o cerere de renunţare la demisie, pe care viceprimarul comunei a şi aprobat-o. Prin urmare, Claudiu Bălan este din nou secretarul primăriei de la Almaşu.

Reiterăm faptul că acesta a întâmpinat probleme încă de la depunerea candidaturii, fiind constestat de PDL şi PNL, pentru că statutul de funcţionar public este incompatibil cu candidatura susţinută de un partid politic. Zilele trecute, cazul a fost discutat şi la Bucureşti, de către preşedintele PSD Victor Ponta care-l acuza pe prefectul Alexandru Vegh de anularea alegerilor. Preşedintele partidului Social Democrat, Victor Ponta, a declarat, în cadrul emisiunii

Leave a Comment