Pensionarii s-au înghesuit la biletele de tratament

 

În acest an, biletele de tratament în staţiunile balneo-climaterice din ţară au fost la mare căutare printre pensionarii sălăjeni, aproape 4.100 de cereri în acest sens fiind înregistrate de Casa Judeţeană de Pensii Sălaj. Din păcate, nu toate solicitările au putut fi onorate, întrucât în total în acest an, judeţul a primit doar 3.214 de bilete, din care 908 au ajuns în posesia beneficiarilor ca urmare a unor cereri de suplimentare înaintate autorităţilor centrale. Pentru seria 15, care este stabilită în perioada 26 – 30 noiembrie, au fost repartizate 126 de bilete. Staţiunile cele mai solicitate de pensionarii sălăjeni sunt Felix, 1 Mai, Bizuşa Băi, etc

Pot beneficia de tratament balnear, în condiţiile legii, persoanele care au calitatea de: pensionar al sistemului public de pensii, asigurat al sistemului public de pensii, precum şi beneficiarii unor legi speciale, care reglementează dreptul la bilete de tratament balnear.

Criteriile specifice de acordare a biletelor de tratament balnear cu suportarea unei contribuţii individuale sunt următoarele: dacă a beneficiat de bilet de tratament balnear în ultimii 2 ani; categoria de pensie a beneficiarului; cuantumul pensiei. În perioada unui an calendaristic, o persoană poate beneficia de un singur bilet de tratament. Refuzul nejustificat al unui bilet de tratament balnear repartizat potrivit prezentelor criterii conduce la pierderea dreptului la un alt bilet de tratament balnear în cursul anului calendaristic respectiv.

Alte articole

2 Thoughts to “Pensionarii s-au înghesuit la biletele de tratament”

  1. Criteriile de acordare a biletelor de tratament sunt prezentate confuz !!! Halal articol nepriceputo !!!

  2. jo

    dar cei care si-au depus cerere inca din luna martie si nu au primit nici un raspuns,de aceia de ce nu scrieti,nutrebuia sa se respecte legea si in cazul lor,mai ales ca beneficiaza de D118 prin care statul ar trebui sa le asigure bilete si medicamente in mod gratuit. Dar nu respecta actualii si fostii guvernanti doar ce le place din legile tarii…Halal reprezentanti avem..
    de aia nu are ursul coada.
    si ne mai si laudam prin presa cu anumite „nepricepute”.

Leave a Comment