Un meniu cu gunoaie

Suntem prea săraci ca să ne permitem lucruri ieftine, zice o vorbă românească. Câţi dintre noi, însă, mai ţin cont de asta în prezent? Câţi dintre noi nu ne înghesuim să cumpărăm tot felul de produse hipnotizaţi de preţurile mici postate pe rafturi? Că vorbim despre obiecte electronice de calitate îndoielnică, de îmbrăcăminte confecţionată din fibre sintetice, cu un miros specific dat de formaldehida cu care sunt impregnate ori de alimente pe care le achiziţionezi pe bani mărunţi, forţat de bugetul prea mic al familiei. Riscurile la care ne expunem, în acest fel, sunt teribil de mari.

Subiectul produselor din carne congelate aduse de prin ţări din afara spaţiului european face vălvă în presă. Nutriţioniştii se chinuie să tragă un semnal de alarmă cu privire la bombele toxice pe care românii le achiziţionează din supermarketuri, atraşi de diferenţa considerabilă dintre preţul lor şi cel al produselor similare autohtone.

Ţara noastră este, de o bună bucată de vreme, o fantastică piaţă de desfacere pentru organele de pasăre refuzate în alte state şi date la animale în ţările care le produc. Cu portofelul prin care bate vântul, românul se îndreaptă în pas vioi spre galantarele cu ficăţei ori pipote congelate, pulpe de pasăre ori pui, toate aduse din Brazilia ori Argentina. Unii, din necunoştinţă de cauză, majoritatea, din ignoranţă, românii au ajuns mari consumatori de asfel de produse, provenite de la zburătoare crescute la grămadă, în saivane, hrănite, printre altele, cu organisme modificate genetic ori cu făinuri proteice (mortăciuni). Nici vorbă să li se asigure condiţiile fără de care fermele de păsări din România nu ar putea funcţiona.

Mâncăm prost. Mâncăm ieftin. Mai grav este că ne hrănim copiii cu astfel de produse ieftine şi proaste. Pentru că bugetul de care dispunem nu ne permite luxul de a consuma alimente ce au garanţia calităţii, dar costă ceva mai mult, punem în pericol sănătatea noastră şi a pruncilor noştri.

Alte articole

3 Thoughts to “Un meniu cu gunoaie”

  1. Anonim

    Cred ca ne meritam soarta.Europa,in care am intrat,ne-a cerut ca pret al intrarii,printre f.f.multe si rele altele,si distrugerea agriculturii romanesti.Am inchis combinatele de crestere si ingrasare a porcilor si pasarilor,am distrus puterea de productie a pamintului romanesc,am distrus micii agricultori romani si fermele mici si,din exportatori de produse agricole am devenit importatori si mari consumatori de produse reziduale care,asa cum spune si articolul de mai sus, ne pun grav viata in pericol.Ar fi bine daca ne-ati spune si care si ale cui sunt firmele importatoare si ce fac autoritatile romane care ar trebui sa verifice calitatea tuturor marfurilor importate pentru hrana romanilor.APROAPE CA NE-A DISTRUS EUROPA si continua sa lucreze la distrugerea noastra sub directa supraveghere a tatucului nostru Basescu.Ar trebui sa se cunoasca si profiturile imense pe care le scot firmele importatoare din aceasta afacere mizerabila.Nu ne mai putem mira ca,dintr-un popor cu o fibra biologica sanatoasa si o conditie buna de sanatate ,am devenit poporul cel mai bolnav al Europei si printre cele mai bolnave popoare din lume.Posibil sa fim folositi si ca si cobai pentru verificarea rezistentei noastre la diferite boli.Oricare ar fi adevarul,un lucru este aproape cert;suntem pe nicaieri si vai de capul nostru.Eu v-as ruga,pe cei care acum candidati p.tru parlamentare ca,dupa ce veti fi alesi sa gasiti firmele in cauza si sa stopati,prin lege,asemenea importuri.In acelasi timp.p.tru activitatea anterioara sa obligati,tot prin lege,aceste firme la plata unor sume considerabile catre sistemul romanesc de sanatate.P.tru ca romanul sa manince mai sanatos trebuie,voi alesii nostri sa creati locuri de munca,sa mariti salariile,sa sprijiniti dezvoltarea agriculturii romanesti,sa micsorati preturile p.tru ca romanii,in marea lor majoritate,sa poata minca si trai mai sanatos.Inca mai este perioada de campanie electorala;MAGAZINULE SALAJEAN,CERE tuturor candidatilor din Salaj SA SE PRONUNTE SI SA FACA PROMISIUNI IN ACEST SENS p.tru ca ceea ce spun ei momentan este o vorbarie goala lipsita de sens.Problema este cit se poate de serioasa si de grava si ar merita discutata in profunzimea ei,si acum in campanie dar si dupa terminarea ei.Vor trebui luate si masuri drastice dar,tare imi este teama ca nu se vor intimpla aceste lucruri.MAGAZINULE SALAJEAN,CE SPUI?

  2. ponta plagiatorul

    Votati USL, cacatul romanesc

  3. GUTA

    CE SA VOTEZIPONTA CE SA VOTEZI GUNOAIE VREMURI NOI TOT NOI CE SA VOTEZI STANCIU ,ABRUDAN ,SERBAN,TALOS ,SERES SAMD CA PE RESTU DIN PACATE NU I BAGA N SEAMA CACATUL ROMINESC. IN 90 URLAU PARTIDELE ,, NU NE VINDEM TARA ,, ACUMA NU MAI AVEM CE VINDE, BA INTR UN ZIAR LOCAL AM CITIT NISTE COMENTARII ,,ARDEALUL SUS ARDEALUL JOS ,, CE ARDEAL CE ROMINIE SINTEM DATORI VINDUTI VORBA ANONIMULUI SINTEM NISTE COBAI A FMI ULUI SI UNIUNII EUROPENE . SA DEE DUMNEZEU SA SCAPAM SANATOSI INCA CITIVA ANI.

Leave a Comment