Pensionarii din Sălaj nu primesc ajutoare de Paște

În timp ce în alte județe pensionarii primesc cu ocazia Sărbătorilor Pascale bonuri valorice sau pachete cu alimente, vârstnicii sălăjeni își pot lua gândul de la aceste ajutoare. Sindicatul Liber al Pensionarilor nu are fondurile necesare susținerii actelor caritabile, iar Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor acordă câte 50 de lei pe an, dar fără a ține cont de sărbători, ci de starea materială a membrilor. ”Nu acordăm de Paște niciun ajutor pentru că nu avem posibilități financiare. Sindicatul Liber al Pensionarilor nu a acordat niciodată pachete cu ocazia Sărbătorilor Pascale, ci doar de Crăciun și Anul Nou, odată pe an”, ne-a declarat Ilie Gorgan, președintele SLP Sălaj.
Nici Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor nu oferă gratuit alimente. ”Noi avem prevăzut în programul pe 2014 și în statutul organizației să dăm ajutoare nerambursabile odată pe an, în valoare de 50 de lei, în baza anchetelor sociale făcute de casieri. Aceste ajutoare nu țin cont de sărbători, le dăm pe tot parcursul anului. Până la această dată am sprijinit 74 de pensionari și avem încă 22 de cereri pentru efectuarea anchetei sociale”, a precizat Ioan Ivașcău, președintele CARP Zalău. În schimb, pentru a trece cu bine peste sărbători, pensionarii apelează la împrumuturile oferite de CARP. Perioada de rambursare este maxim 16 luni, cu o dobândă de 11 la sută pe an. Valoarea împrumutului se calculează în raport cu suma cotizată de pensionar până la data depunerii contractului de împrumut.

2 Thoughts to “Pensionarii din Sălaj nu primesc ajutoare de Paște”

  1. Anonim

    sa primeasca primarii

  2. bine ca voi porcii de sefi ai sindicatului si casei de ajutor a pensionarilor, pe langa pensiile voastre nesimtite de peste 40 milioane( toti au fost ofiteri) va acordati prime si tot felul de atentii, voua, neamurilor si prietenilor. Aici politia, garda DIICOT ul sau ce o mai fi, nu se sesizeaza???

Leave a Comment