Pensionarii au pregatit deja proteste in luna octombrie

Pensionarii au pregatit deja proteste in luna octombrieNemultumiti de decizia Guvernului de a schimba modul de calcul al punctului de pensie, precum si de eliminare a grupelor I si II de munca la cumulul pensiei, Consiliul Federatiei Nationale a Sindicatelor Pensionarilor din Romania a hotarat, la inceputul lunii octombrie, organizarea unor actiuni de protest in toate judetele. La aceste actiuni de protest vom participa si noi. Suntem impotriva adoptarii unui proiect de lege privind reglementarea legii pensiilor publice, care urmeaza a fi pus in aplicare incepand cu ianuarie 2010.

Pensionarii au fost pacaliti de fiecare data. Guvernul vrea sa stopeze cresterea pensiilor si o incearca prin orice masuri. Este o bataie de joc fata de acele persoane care au muncit o viata intreaga. Este o discriminare fata de acele persoane care au lucrat in conditii grele de munca. Ca urmare, in data de 8 octombrie s-a stabilit ca, atat in fata Guvernului, cat si a Institutiilor Prefectului din toate judetele tarii, sa organizam mitinguri de protest, ne-a declarat, ieri, Ilie Gorgan, liderul Sindicatului Liber al Pensionarilor (SLP) Salaj.

Astfel, intre orele 11 si 12, in data de 8 octombrie, peste 100 de pensionari salajeni vor picheta Prefectura Salaj. Vom solicita aprobarea Primariei pentru a desfasura protestul. Nu avem alt mijloc sa ne cerem drepturile, cu toate ca este de neconceput ca trebuie sa iesim in strada pentru a primi ceea ce ni se cuvine, a incheiat liderul SLP Salaj. Pensionarii vor sa li se respecte drepturile inscrise in lege, si anume, ca valoarea punctului de pensie sa reprezinte 45 la suta din salariul mediu brut pe economie, precum si majorarea punctajului mediu al pensionarilor care au lucrat in grupele I si II de munca.

Leave a Comment