Pensii mai mari pentru toţi vârstnicii

Peste 64.000 de vârstici sălăjeni, aflaţi în evidenţa Casei Judeţene de Pensii (CJP) Sălaj vor primi în cursul acestei luni pensii majorate cu cinci la sută. Anul în curs aduce pentru toţi românii pensionari pensii mai mari, conform Ordonanţei de Urgenţă nr.57 prin care s-a majorat punctual de pensie. Potrivit Legii pensiilor, valoarea punctului de pensie trebuie majorată anual cu 100 la sută din rata medie anuală a inflaţiei, la care se adaugă 50 la sută din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat.
Astfel, valoarea punctului de pensie a crescut cu cinci la sută de la 1 ianuarie şi este de 871, 71 lei. De această mărire a valorii punctului de pensie beneficiază absolut toți pensionarii afalţi în baza de date a instituţiei precizare, iar potrivit legislaţiei o altă modificare este cea privind contribuţia asigurărilor sociale pentru fondul privat de pensii, care a crescut de la 5 la 5,1 la sută.
Majorarea cu cinci puncte procentuale a pensiilor din sistemul public necesită un efort bugetar de 252,6 milioane de lei. Datele Ministerului Muncii arată că în prezent în România există circa 5,3 milioane de pensionari. În evidenţa CJP Sălaj sunt peste peste 64.200 de pensionari, din care peste 33.200 de persoane sunt beneficiari ai pensiei medii – puţin peste 800 de lei lunar şi peste 6.400 de persoane primesc indemnizaţie socială în valoare de 400 de lei – cunoscută sub denumirea de pensie minimă garantată.

Alte articole

One Thought to “Pensii mai mari pentru toţi vârstnicii”

  1. Tăunul

    Pensionarii de rând primesc câteva firimituri în timp ce porcii cu pensii speciale şi cu grupe de muncă iau caimacul. Este incredibil, după ce că cei cu grupa de muncă se pensionează la 50 de ani cu pensie mult mai mare decât unu care se pensionează la 65 de ani, acum pensia celui cu grupă a crescut cu 50 %. Numa porcii de la PSD puteau face astfel de discriminări, lasă că-i ţinem noi minte, la vot. Banii să-i dea pe citostatice !.

Leave a Comment