Pe drumurile sălăjene fără permis, cu numere false sau autorizaţii expirate

 

Patru dosare penale au întocmit poliţiştii sălăjeni, la acest sfârşit de săptămână, unor persoane care au comis infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere. Astfel, vineri dimineaţa, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier sălăjean, l-au depistat pe Călin G. de 36 ani, care conducea un moped pe DN 1F prin localitatea Bobota, fără a poseda permis de conducere. În urma verificărilor efectuate de poliţişti, s-a constatat faptul că mopedul nu era nici înregistrat.

În aceeaşi zi, agenţii din cadrul Postului de Poliţie Hereclean l-au surprins pe Sandu Z. din Zalău, în timp ce conducea autoturismul pe DN 1F, prin localitatea Panic, având autorizaţia de circulaţie provizorie expirată. Seara, la ora 20.30, poliţiştii aparţinând Postului de Poliţie Someş Odorhei l-au depistat pe Radu C., de 22 ani, care conducea autoturismul cu număr fals, pe DJ 108A, prin localitatea Someş Odorhei. În noaptea de vineri spre sâmbătă, poliţiştii Postului de Poliţie Cizer, alfându-se în timpul activităţilor de control şi supraveghere a traficului rutier, au mai identificat un participant la trafic, care nu poseda permis de conducere pentru mopedul pe care îl conducea, în persoana lui Gheorghe M. de 40 ani.

În primele cinci luni ale acestui an, polițiștii Serviciului Rutier au constatat 167 de infracțiuni la regimul circulației, 49 din acestea având legătură cu consumul de alcoolul, patru infracțiuni de refuz de recoltare de probe biologice și 116 alte fapte penale, respectiv conducere fără permis și auto neînmatriculat. Poliţia rutieră recomandă persoanelor care nu posedă permis de conducere să nu urce la volan până nu intră în legalitate întrucât pedeapsa pentru această faptă este închisoarea de la unu la cinci ani, ca să nu mai adăugăm consecinţele grave sau tragice, ce pot decurge din asemenea fapte. De asemenea, conducătorilor de autovehicule le este recomandat să nu conducă sub influența băuturilor alcoolice și, totodată, să nu pună în circulație autovehicule neînmatriculate sau neînregistrate.

Controalele s-au înteţit, inclusiv cele radar, astfel încât paza bună, prin viteza regulamentară şi toate actele în regulă, sunt cele care păzesc „primejdia rea”, pe şoselele Sălajului. Informaţiile ne-au fost furnizate de purtătorul de cuvânt al IPJ Sălaj, Maria Cristea.

Alte articole

Leave a Comment