Patinoarul din Zalău, sub lupa comisarilor de la Protecţia Consumatorilor

Patinoarul din Zalău, sub lupa comisarilor de la Protecţia Consumatorilor

Un control efectuat la patinoarul din municipiu, în cursul lunii trecute, a scos la iveală câteva nereguli privind legalitatea funcţionării acestuia. Comisarul şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Sălaj, Claudiu Silaghi, a declarat că în cadrul controlului s-au verificat existenţa dotărilor corespunzătoare pentru prestarea serviciilor fără riscul accidentărilor mecanice sau de altă natură, eliberarea bonului pentru serviciul efectuat, informarea completă, corectă şi precisă a consumatorilor în cazul închirierii echipamentelor, precum şi afişarea în mod vizibil a informaţiilor privind denumirea firmei, a programului de funcţionare, a listei serviciilor prestate şi a tarifelor aferente practicate.

În urma controlului nu au fost constatate deficienţe majore, fiind aplicate două avertismente pentru abateri de la informarea consumatorilor. Mai precis, au fost depistate nereguli în afişarea tarifelor de închiriere a echipamentelor, iar numărul Telcons nu era postat, a declarat Claudiu Silaghi.

Potrivit sursei citate, până la finele lunii în curs vom mai efectua un control la patinoarul din municipiu.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a dispus, începând cu data de 10 ianuarie şi până la sfârşitul lunii februarie, controale la patinoarele din ţară pentru a verifica respectarea drepturilor consumatorilor. Astfel că, în următoarea perioadă vom mai desfăşura un control la patinoarul din municipiu, a afirmat comisarul şef.

Până la sfârşitul lunii ianuarie, la nivel naţional, au fost controlaţi 55 de operatori economici, depistându-se abateri la 23 dintre aceştia. Au fost aplicate cinci amenzi contravenţionale în valoare de 19.800 de lei şi 23 de avertismente.

Leave a Comment