Papa Francisc a anulat pelerinajul din 8 decembrie la imaginea Fecioarei Maria din centrul Romei

Sala de presă a Sfântului Scaun a anunţat că papa Francisc, din cauza actualei stări de urgenţă sanitară şi cu scopul de a evita riscul de infectare între persoane, a decis să anuleze tradiţionalul act de veneraţie pe care pontifii îl fac pe 8 decembrie la imagina Fecioarei Maria din centrul istoric al Romei. Papa va înlocui omagiul public de veneraţie cu o rugăciune în privat, relatează Vatican News, citat de g4media.

Într-un comunicat emis luni, 30 noiembrie a.c., Sala de presă a Sfântului Scaun anunţă că „pe 8 decembrie, Sfântul Părinte Francisc va săvârşi un act de devoţiune în privat, încredinţând Fecioarei Maria oraşul Roma, locuitorii acestuia şi pe numeroşii bolnavi din orice parte a lumii. Decizia de a nu merge în după-amiaza zilei de 8 decembrie în Piazza di Spagna pentru tradiţionalul act de veneraţie la Neprihănita se datorează situaţiei actuale de urgenţă sanitară, fiind luată cu scopul de a evita orice risc de infectare provocat de formarea unor grupuri de oameni”.

Printr-o tradiţie de aproape două secole, în solemnitatea Neprihănitei Zămisliri, celebrată anual pe 8 decembrie, Suveranii Pontifi efectuează un scurt pelerinaj la imaginea monumentală a Fecioarei Maria din Piazza di Spagna, în centrul istoric al Romei, pentru a-i încredinţa Maicii lui Dumnezeu oraşul, locuitorii şi speranţele viitorului. De obicei, traseul pe care papa parcurge distanţa dintre Cetatea Vaticanului şi Piazza di Spagna este flancat de mari mulţimi de persoane, romani şi turişti, care merg la acelaşi monument religios fie înainte, fie după vizita papei.

(C) www.bursa.ro

Leave a Comment