Panourile prin care se anunță prezența aparatelor radar – aviz favorabil în Camera Deputaților

Comisia juridică şi Comisia pentru transporturi ale Camerei Deputaţilor au dat, săptămâna trecută, un raport favorabil proiectului de lege pentru modificarea art. 109 din Codul Rutier, care prevede, printre altele, că prezenţa maşinilor de poliţie cu radar trebuie presemnalizată prin panouri, cu 500-1.000 de metri înainte.

Potrivit modificărilor adoptate de cele două comisii, „maşinile de poliţie cu radar sau poliţistul cu radar de tip pistol trebuie presemnalizaţi cu un panou afişat cu 500-1.000 de metri înainte pe sensul de mers”.

De asemenea, panoul care atenţionează existenţa unui radar se montează de către administratorul drumului, la solicitarea poliţistului.

Pe lângă faptul că maşinile de poliţie trebuie să fie inscripţionate cu însemnele Poliţiei Române, potrivit unei completări aduse amendamentului, acestea trebuie să fie poziţionate vizibil.

Tot comisiile au decis că dispozitivele radar de tip pistol nu pot fi folosite la mai mult de zece metri distanță de maşina de poliţie. Guvernul a anunţat, însă, că nu susţine această iniţiativă.

 

 

One Thought to “Panourile prin care se anunță prezența aparatelor radar – aviz favorabil în Camera Deputaților”

  1. Anonim

    Îhî, radare cu clopoței!

Leave a Comment