Pana acum: Aproape 200 de elevi salajeni au ramas corigenti

Pana acum: Aproape 200 de elevi salajeni au ramas corigenti

Elevii claselor a VII-a si a VIII-a care nu au promovat sau nu au sustinut tezele cu subiect unic in prima sesiune de examen pot sa le dea in perioada 26 mai – 6 iunie. Insa, chiar daca li s-a acordat o a doua sansa sa-si incheie anul scolar in curs, pana acum – dupa numai primele doua probe – au ramas corigenti 196 de elevi salajeni care nu s-au prezentat la examen nici in sesiunea speciala. Si anume, la examenul de Limba si literatura materna, din data de 26 mai, la clasa a saptea a fost inscris pe semestrul intai un singur elev, care nu s-a prezentat la examen, iar pe semestrul doi alti patru elevi, dintre care s-au prezentat doar trei. La clasa a opta, tot la prima proba din sesiunea speciala de teze, pe semestrul I, nu au fost restantieri, iar pe al doilea semestru, din doi inscrisi s-a prezentat numai unul. Din pacate, la Limba si literatura romana, sustinuta joi, au lipsit foarte multi elevi. Potrivit datelor furnizate de Szabo Stefan, inspectorul scolar adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, la clasa a saptea s-au inscris in primul semestrul 60 de candidati, din care s-au prezentat doar sase, iar pe semestrul doi, din cei 80 de inscrisi au dat examenul doar 27. Nici la clasa a saptea situatia nu este prea buna. Din cei 46 de elevi inscrisi in prima jumatate a anului scolar, doar patru au dat proba, iar pe semestrul doi, din 58 au sustinut examenul doar 14 elevi. Cei care nu s-au prezentat la tezele cu subiect unic raman corigenti si nu vor putea sa-si incheie situatia scolara decat la sfarsitul verii, a precizat Szabo Stefan.

Urmatoarea proba a tezelor cu subiect unic din sesiunea speciala va avea loc in 2 iunie, la matematica, iar ultima, programata in data de 4 iunie, va fi sustinuta doar de catre elevii claselor a VIII-a, respectiv un examen la alegere, la istorie sau geografie.

Putini salajeni s-au plans de note

Elevii nemultumiti de punctajul acordat la tezele cu subiect unic pe semestrul doi au avut ocazia, ieri, sa-si depuna contestatiile. Astfel, la nivelul judetului Salaj, au depus contestatii la notele acordate la Limba si literatura romana, la clasa a saptea, trei elevi, iar la a opta, alti opt. La Matematica au fost depuse, in total, 12 contestatii (patru lucrari la clasa a saptea si opt la a opta), la proba de Istorie au cerut revizuirea lucrarii doi elevi de clasa a opta, in timp ce la Limba materna si la Geografie nu au fost contestatii. Media obtinuta la tezele cu subiect unic este importanta la admiterea la liceu. Astfel, potrivit metodologiei aprobate de Ministerul Educatiei, elevii vor fi admisi la liceu fara examen, tinandu-se cont de media generala a notelor obtinute la tezele cu subiect unic, care are o pondere de 50 la suta din nota finala, si de media generala de absolvire a claselor V-VIII, care are tot o pondere de 50 la suta.

Alte articole

Leave a Comment