Incepand cu 1 iulie: Asigurarea auto obligatorie creste cu 40 la suta

Incepand cu 1 iulie: Asigurarea auto obligatorie creste cu 40 la suta

Asigurarea obligatorie se scumpeste din nou cu pana la 40 la suta. Astfel, companiile vor sa alinieze cat mai repede preturile din Romania la cele europene. Demersurile in acest sens vor incepe cu vara aceasta, cand intra in vigoare si constatarea amiabila in caz de accident fara victime. Mai mult, de anul viitor, soferii indisciplinati in trafic vor fi penalizati la sange.

Asiguratorii spun ca preturile la asigurarile din Romania sunt la jumatate fata de cele din Ungaria. Iar cel tarziu pana la sfarsitul anului vor sa le ajunga din urma pentru ca, sustin ei, numarul daunelor a crescut, iar sevice-ul este la fel de scump ca in strainatate. De exemplu, pentru o masina cu motor de 1.400 de centimetri cubi, asigurarea RCA facuta azi costa circa 700 lei. Din iulie, cand asigurarea va fi mai mare cu pana la 40 de procente, va costa peste o mie de lei.

Aceste preturi sunt valabile din vara, cand se va aplica intelegerea pe cale amiabila in caz de accident fara victime. Dosarul de dauna va fi incheiat direct de asigurat, iar Politia va interveni doar daca soferii nu se inteleg in trafic.

Dar de la 1 ianuarie anul viitor, soferii vor avea alte surprize, astfel ca va intra in vigoare sistemul bonus malus. Asta inseamna ca asigurarea obligatorie va scadea pentru soferii disciplinati si va creste foarte mult pentru cei care produc multe accidente.

In fine, este indicat sa aveti in permanenta in masina un aparat foto sau un telefon mobil, pentru ca, imediat dupa tamponare, sa fotografiati masina si locul accidentului pentru a avea mai multe probe in fata asiguratorului.

Dezavantajul consta in faptul ca nu va mai puteti incheia in fiecare an asigurari la alte companii ca sa scapati de penalizari. Motivul consta in faptul ca va exista o baza de date unde toate companiile vor vedea istoricul in trafic al fiecarui sofer.

Alte articole

Leave a Comment