Pădurea Lapiș, rezervația sălăjeană care adăpostește zeci specii de animale ocrotite la nivel internațional

Porolissum, Grădina Botanică „Vasile Fati” din Jibou și Grădina Zmeilor sunt considerate cele mai importante puncte de atracție din județul Sălaj, dar mulți le-au văzut deja de nenumărate ori. Vreți să vedeți și altceva la sfârșit de săptămână? O posibilitate este vizitarea unui loc desprins parcă din povești. Rezervaţia naturală „Pădurea Lapiş” este situată pe teritoriul comunei Nușfalău, are o suprafaţă de peste 400 de hectare și este cea mai întinsă arie naturală protejată a judeţului, anunță silvicultorii și autoritățile locale.

Potrivit informațiilor postate pe pagina de internet a primăriei, „rezervația este o adevărată oază verde, păstrând caracteristicile vechilor păduri care odinioară abundau pe meleagurile sălăjene. Adăposteşte peste 24 specii de păsări ocrotite prin tratate internaţionale: privighetoarea roşcată, ciocănitoarea de stejar, ciocănitoarea pestriţă mică, ghionoaia verde, ciuful de pădure, cucuveaua, striga, ciuşul, şoimul călător, şoimul rândunelelor, uliul porumbar, şorecarul comun, barza neagră, lăcarul mare, silvia de zăvoi, măcăleandru, fâsa de pădure, botgrosul, cinteza, florintele, sfrânciocul roşiatic, piţigoiul albastru, muscarul sur, muscarul gulerat. O adevărată atracţie o constituie „Ţarcul Lapiş”, în care vieţuiesc cerbi lopătari, căpriori, vulpi, pisici sălbatice şi mistreţi”.

Foto: Arii Naturale Protejate Sălaj

One Thought to “Pădurea Lapiș, rezervația sălăjeană care adăpostește zeci specii de animale ocrotite la nivel internațional”

  1. […] Porolissum, Grădina Botanică „Vasile Fati” din Jibou și Grădina Zmeilor sunt considerate cele mai importante puncte de atracție din județul Sălaj, dar mulți le-au văzut deja de nenumărate ori. Vreți să vedeți și altceva la sfârșit de săptămână? O posibilitate este vizitarea unui loc desprins parcă din povești. Rezervaţia naturală „Pădurea Lapiş” este situată pe teritorul comunei Nușfalău, are o suprafaţă de peste 400 de hectare și este cea mai întinsă arie naturală protejată a judeţului, anunță silvicultorii și autoritățile locale. Potrivit informațiilor postate pe pagina de internet a primăriei,…  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment