Pacientii din Urgenta – redusi cu o treime

Pacientii din Urgenta - redusi cu o treime

Dupa prima saptamana in care in Salaj au functionat doua centre de permanenta – la Zalau si la Cehu Silvaniei – numarul pacientilor care au ajuns, in week-end, la Urgenta din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Zalau s-a redus considerabil. Astfel, in perioada 22 – 24 iulie, medicii au avut de tratat doar 260 de cazuri, cu 104 mai putine fata de cele inregistrate in week-endul anterior.

Ca de obicei, in topul urgentelor s-au situat plagile, fracturile, entorsele si politraumatismele, in total 65 de pacienti primind asemenea diagnostice, in timp ce 15 salajeni au avut probleme de sanatate din cauza hipertensiunii arteriale. De asemenea, 27 de pacienti au fost tratati pentru afectiuni ale sistemului digestiv, diagnosticele puse de medici fiind gastrite, gastroduodenite, enterocolite si gastroenterocolite, iar un pacient a fost depistat cu apendicita. Medicii au mai tratat sase persoane diagnosticate cu colica abdominala si au ajutat noua femei carora li s-a declansat travaliul sa aduca pe lume bebelusi.

Nu au lipsit nici cazurile de agresiune, patru persoane ajungand la spital dupa ce au fost implicate in conflicte degenerate in batai. Astfel, un cuplu din Jibou a ajuns la Urgenta cu rani survenite in urma unei astfel de situatii tensionate, iar femeia a trebuit internata dupa ce a fost depistata cu fractura de piramida nazala. Alti doi pacienti – o femeie de 26 de ani si un barbat de 35 de ani, ambii din Simleu Silvaniei – au fost tratati in Urgenta.

Tot la finele saptamanii trecute, medicii au mai ingrijit patru persoane ranite in accidente rutiere si patru salajeni care au tinut sa bea peste masura.

In total, au ajuns la Urgenta 260 de persoane, iar statisticile arata ca numarul lor este cu 104 mai mic decat totalul pacientlor din week-endul anterior, semn ca salajenii au invatat beneficiile celor doua centre de permanenta din judet la doar o saptamana de cand acestea au fost deschise.

Din totalul de 260 de cazuri prezentate la UPU, medicii au dispus internarea pentru 73 de pacienti.

Alte articole

Leave a Comment