Pachete cu alimente pentru pensionarii salajeni

Pachete cu alimente pentru pensionarii salajeniAproximativ 400 de pensionari din orasele salajene vor primi in dar, cu ocazia sarbatorilor de iarna, pachete cu alimente din partea Sindicatului Liber al Pensionarilor Salaj. Beneficiarii sunt persoane cu probleme deosebite financiare si de sanatate.

Presedintele sindicatului salajean, Ilie Gorgan, ne-a declarat, ieri, ca fondurile pentru acordarea pachetelor cu alimente de baza sunt in valoare totala de 16.400 de lei. Aproximativ 400 de pachete vor fi acordate varstnicilor cu probleme. Pentru acestea, au fost alocati 6.500 de lei, reprezentand bugetul neutilizat pentru organizarea evenimentelor de Ziua Varstnicilor, si 9.900 de lei care au fost alocati de primariile orasenesti, a declarat Ilie Gorgan.

Pachetele vor fi distribuite, in data de 6 decembrie, pensionarilor din municipiul Zalau si orasele Simleu Silvaniei, Jibou si Cehu Silvaniei. Acestea vor contine cate un kilogram de faina de grau, faina de malai, orez, zahar, paste fainoase, un litru de ulei si unul de suc, o conserva de carne de porc, o ciocolata si doua pungi. Valoarea totala a unui pachet este de 41 de lei.

Pentru aceste pachete, pensionarii membri de sindicat au trebuit sa depuna o cerere la sindicat, beneficiarii fiind stabiliti doar dupa desfasurarea anchetelor. In total, au fost depuse peste 500 de cereri, insa fondurile nu sunt suficiente pentru onorarea acestora. Au fost selectati dupa urmatoarele criterii: ca pensionarii sa fie membri de sindicat si sa nu aiba pensia mai mare de 600 de lei. De asemenea, cei in cauza trebuie sa aiba o situatie critica privind viata si sanatatea, a precizat Gorgan.

Anul trecut, au fost oferite pachete cu alimente pentru circa 750 de pensionari cu probleme deosebite financiare si de sanatate.

Alte articole

Leave a Comment