Opinia cititorului: De ce citesc „Magazin Sălăjean”?

Oricâte gânduri și sentimente ai avea pentru cineva, acestea nu există cu adevărat decât dacă ele nu se întrupează în cuvântul scris sau în vorbe mărturisite prin viu grai. Sunt un fidel cititor al acestui Lider al Presei Sălăjene. Ce-mi menține această fidelitate? În primul rând, faptul că aspectele pentru care plăcerea lecturii lui este o realitate pe care o trăiesc, o confirmă și o amplifică prin fiecare număr publicat. Numărul 6000 eu îl cinstesc scriind negru pe alb motivele pentru care fiecare apariție a sa o aștept cu plăcere și cu convingerea că nu-mi va dezamăgi așteptările. Dimpotrivă. Cu fiecare număr, cotidianul cu titlu fără echivoc își convinge cititorii că este, într-adevăr, un magazin bogat și prețios informativ al sălăjenilor. În acesta, cititorul avid de informații găsește nu doar varietatea, actualitatea și prioritățile zilei/etapei din viața sălăjenilor, ci și aspecte cotidiene ce-i descrețesc fruntea.
Apreciez în primul rând respectul pentru adevăr, pentru corecta informare a cetățenilor, absența partizanatului politic și neangajarea în polemici sterile și inutile, de dragul succesului la cititor. Este de-a dreptul contagioasă plăcerea de a scrie, de a se face util pentru sălăjeni a minicolectivului redacțional. Cred că și sub acest aspect ziarul este un unicat în presa noastră. Autorii cotidienelor știri dovedesc prin fiecare articol că sunt ziariști hăruiți pentru acest statut. Ei nu scriu din obligații profesionale, ci pentru că așa concep dânșii că sunt ființe pentru care a scrie și a transmite oamenilor pulsul lumii sălăjene de azi este modul lor de a se simți oamenii cu rost între oameni.
Redactorii nu caută spectaculosul, senzaționalul, audiența cu orice preț. Dimpotrivă, pe dânșii prioritar îi preocupă corecta informare a cetățeanului și faptul de-a oferi acestuia ceea ce el așteaptă de la un cotidian județean: să afle viața la zi a acestei părți de țară, dar și problemele de prim-plan la nivel național. Felul în care sunt scrise articolele trădează din partea autorilor că sunt oameni care trăiesc cu adevărat lumea sălăjeană, lumea și țara în care trăiesc.
Ne place că dânșii se bucură sau se întristează de bucuriile sau tristețile noastre cotidiene și prin aceasta îi simțim că sunt alături de noi, că vorbesc și scriu în numele nostru. Nu o fac pentru a ne manipula, ci pentru a ști mai mult și mai bine în ce lume trăim. În „magazinul” lor, colectivul redacțional „expune” pe rafturile lui atât binele, frumosul, noul cu adevărat înnoitor, dar și aspecte din viața Sălajului ce-ar trebui „casate” pentru că le-a expirat termenul de valabilitate/actualitate, prezența lor pe „rafturile” realității sălăjene ne „alterează” viața.
Liderul Presei Sălăjene este citit și prețuit și pentru că, la rândul său, răspunde cu aceeași monedă destinatarilor săi. E semnul indubitabil al prețuirii opiniei cititorului, cel care-i, de fapt, rațiunea de a fi a oricărei publicații.
La câte mai multe numere, la cât mai multe știri „calde”, dar și La mulți ani! Tuturor celor ce fac posibilă apariția acestui Lider al Presei Sălăjene!
prof. Octavian Guțu

2 Thoughts to “Opinia cititorului: De ce citesc „Magazin Sălăjean”?”

  1. Anonim

    MS nu cenzurează postările, spre deosebire de GS !

  2. Anonim

    De ce citesc eu MS? Pentru ca nu am altceva,pur si simplu, la nivel local..Nu excelati in nimic.Singura chestie oarecum interesanta este sectiunea aia de zvonuri.Da’ si aia fara numele celor despre care se spune c-au facut ceva sau altceva.Se intampla totusi multe in Zalau si Salaj.Dar trebe sa ai cojones.Pana una alta traiasca reclama,ca nu cred ca traiti din tiraj.S-aveti spor.Si curaj !!!

Leave a Comment