O tânără adoptată în Canada îşi caută mama sălăjeancă

Demersurile unei tinere adoptate în Canada pe când avea doar trei luni pentru găsirea familiei biologice au condus-o până în Sălaj, unde s-ar părea că trăieşte în prezent cea care i-a dat viaţă.
În luna aprilie a acestui an, românca în vârstă de 27 de ani făcea un apel pe pagina de Facebook „The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitați ai României”, dedicată reîntregirii familiilor despărţite la scurt timp după Revoluţie.

Născută la spitalul din Reşiţa în 4 martie 1991, tânăra – pe numele său de atunci Vandana Prodan – a fost transferată la un orfelinat din zonă, de unde a fost înfiată la când avea 3 luni de o familie iubitoare din Canada. „Tot ce știu este că numele meu românesc era Prodan Vandana. Nu știu dacă Prodan a fost numele de familie din partea tatălui sau al mamei mele. Nu cunosc numele și prenumele nici unuia dintre ei. De asemenea, nu știu dacă mai am frați sau surori. Cred că mama mea a fost minoră când m-a născut. Dacă mai am frați, cred că eu aș fi cea mai mare dintre ei. Acum am 27 de ani. Am crescut în Canada și am o viață minunată. Sunt recunoscătoare că mi s-a dat viața, dar și de toate frumoasele oportunități care mă înconjoară astăzi. Cu toate acestea, aș dori așa de mult să îmi găsesc familia și rudele!! Văzând așa de multe și frumoase reuniuni aici, sper și eu din tot sufletul să găsesc ceva legat de familia mea. Găsirea rădăcinilor românești pentru mine înseamnă enorm de mult”, scria tânăra.

La cinci luni distanţă, ea a revenit cu un nou mesaj pe pagina de socializare, cerând din nou ajutor, după ce a aflat că pe mama biologică ar chema-o Carla Prodan şi că ar locui în comuna Poiana Blenchii. „Doresc foarte mult să iau contact cu ea”, a menţionat tânăra.

Alte articole

Leave a Comment