O nouă ediție a Nopții Europene a Muzeelor

Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău vă invită să participați la Noaptea Europeană a Muzeelor 2023. Anul acesta, evenimentul este sărbătorit în toată Europa, în data de 13 mai. Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău dedică evenimentului două zile de activități, în 13 și 14 mai 2023.

Ateliere pentru cei mici, concursuri, concert și vizitare gratuită  –  este oferta muzeului nostru pentru a sărbători Noaptea Europeană a Muzeelor, ediția din 2023.

În 13 mai vor avea loc o serie de activități și ateliere interesante. Astfel, între orele 15 – 19, muzeografii îi așteaptă pe cei mici, împreună cu părinți și bunici, să participe la ateliere creative: ”Gândăcei și fluturași”, ”Experimentând arta”,  ”Zalăul în imagini suprapuse”, ”Podoabe din mărgeluțe pentru fete drăguțe” (cu participarea meșterului popular Florica Gancea) și să rezolve puzzle-ul  ”Din moda vremurilor”.

Vor fi prezenți bibliotecarii de la Biblioteca Județeana ”Ioniță Scipione Bădescu” Sălaj cu ateliere de creație, atelier de lectură în aer liber, jocuri de cultură generală, Casa Municipală de Cultura Zalău cu atelierul de dans ”Dansăm ca acum 100 de ani!”, Palatul Copiilor Zalău cu atelierul ”Povestea științei” și  Țara Silvaniei – Asociație de Dezvoltare Intercomunitară cu jocul interactiv ”Descoperă Țara Silvaniei”. Un atelier special propus pentru acest eveniment este cel dedicat tehnicilor de ars ceramică, ”Lut și foc!”, programat între orele 19 – 22. Tot sâmbătă, 13 mai, de la ora 20, va avea loc concertul  susținut de formația  Non-Stop.

Pentru prima dată vor fi vizite ghidate în Clădirea Transilvania și la Cazarma General I. Dragalina (actualmente sediul Consiliului Județean Sălaj), între orele 19 – 22. Oferta de vizitare a celor două obiective de patrimoniu se înscrie în seria acțiunilor dedicate celebrării celor 550 de ani de tradiție urbană a Zalăului.

Așa cum se întâmplă de Noaptea Europeană a Muzeelor, se va vizita gratuit Muzeul de Istorie și Artă. Astfel, vizitatorii vor avea acces liber în expoziția de bază,  începând cu ora 19, până la miezul nopții (ultima intrare este la ora 23,30). În cadrul aceluiași tur gratuit, publicul va putea descoperi aspecte privind istoria economică a orașului nostru, vizitând expoziția temporară ”Din tradiția urbană a Zalăului. Breslele”.

Duminică, 14 mai 2023, pentru cei mici, în curtea muzeului, între orele 14 – 18, se reface istoria Zalăului în imagini (puzzle), se confecționează gândăcei și fluturași, se experimentează arta prin diferite tehnici. Tot duminică se va desfășura un concurs  pentru familii – ”Prin muzeu, căutând comori” (între orele 14 -16), un concurs cu cinci probe ”Ager și îndemânatic!” (între orele 15 -17), dar și antrenamente de tras cu arcul – (între orele 17 -18).

M. S.

2 Thoughts to “O nouă ediție a Nopții Europene a Muzeelor”

  1. […] Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău vă invită să participați la Noaptea Europeană a Muzeelor 2023. Anul acesta, evenimentul este sărbătorit în toată Europa, în data de 13 mai. Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău dedică evenimentului două zile de activități, în 13 și 14 mai 2023. Ateliere pentru cei mici, concursuri, concert și vizitare gratuită  –  este oferta muzeului nostru pentru a sărbători Noaptea Europeană a Muzeelor, ediția din 2023. În 13 mai vor avea loc o serie de activități și ateliere interesante. Astfel, între orele 15… Citeste mai mult […]

  2. […] Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău vă invită să participați la Noaptea Europeană a Muzeelor 2023. Anul acesta, evenimentul este sărbătorit în toată Europa, în data de 13 mai. Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău dedică evenimentului două zile de activități, în 13 și 14 mai 2023. Ateliere pentru cei mici, concursuri, concert și vizitare gratuită  –  este oferta muzeului nostru pentru a sărbători Noaptea Europeană a Muzeelor, ediția din 2023. În 13 mai vor avea loc o serie de activități și ateliere interesante.  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment