Șoferi vitezomani și băuți, descoperiți pe drumurile Sălajului în perioada minivacanței

Nenumărați șoferi care nu au respectat legislația rutieră au fost descoperiți de polițiștii sălăjeni în perioada minivacanței din ultimele zile. Peste 560 de participanți la trafic care nu au respectat legislația rutieră au fost sancționați.

În contextul minivacanței de 1 Mai, polițiștii sălăjeni au fost în misiuni pentru ordinea și siguranța publică, fluidizarea traficului rutier și prevenirea victimizării prin diverse tipuri de infracțiuni. Au fost depistate persoane urmărite în temeiul legii sau șoferi sub influența alcoolului, a drogurilor sau fără permis. Peste 500 de poliţişti sălăjeni au fost în teren. În urma acțiunilor și controalelor desfășurate, polițiștii au aplicat 565 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 155.490 de lei. Din totalul sancțiunilor aplicate, 273 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 36 pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, au fost sancționate 14 depășiri neregulamentare, patru sancțiuni au fost pentru folosirea telefonului mobil la volan fără un sistem de tip „mâini libere”, cinci sancțiuni au fost pentru conducere sub influența alcoolului, au fost sancționați șase pietoni și patru căruțași, trei sancțiuni au fost pentru folosirea telefonului mobil la volan fără un sistem de tip „mâini libere”, iar 220 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere. În perioada mai sus menționată, polițiștii sălăjeni au intervenit cu operativitate la peste 150 de sesizări prin 112. De asemenea, în vederea depistării conducătorilor auto care aleg să pună în pericol atât siguranța lor cât și a celorlalți participanți la trafic, urcându-se la volan după ce au consumat băuturi alcoolice, au fost efectuate peste 420 de testări cu aparatul etilotest. În perioada minivacanței de 1 Mai, au fost înregistrate 48 de infracțiuni, dintre care șapte infracțiuni la regimul circulației rutiere, 22 de infracțiuni contra persoanei, 13 infracțiuni contra patrimoniului și șase infracțiuni de altă natură. De asemenea, polițiștii au ridicat în vederea suspendării 52 de permise de conducere și au retras șapte certificate de înmatriculare.

One Thought to “Șoferi vitezomani și băuți, descoperiți pe drumurile Sălajului în perioada minivacanței”

  1. […] Nenumărați șoferi care nu au respectat legislația rutieră au fost descoperiți de polițiștii sălăjeni în perioada minivacanței din ultimele zile. Peste 560 de participanți la trafic care nu au respectat legislația rutieră au fost sancționați. În contextul minivacanței de 1 Mai, polițiștii sălăjeni au fost în misiuni pentru ordinea și siguranța publică, fluidizarea traficului rutier și prevenirea victimizării prin diverse tipuri de infracțiuni. Au fost depistate persoane urmărite în temeiul legii sau șoferi sub influența alcoolului, a drogurilor sau fără permis. Peste 500 de poliţişti sălăjeni au fost în teren.… Citeste mai mult […]

Leave a Comment