Noul tip de fraudă cu smartphone-uri de pe site-urile de anunţuri

Pe site-urile de anunţuri infractorii se prezintă drept reprezentanţi ai unor companii de încredere, trimit ordine de plată falsificate persoanelor care au smartphone-uri puse la vânzare, lăsând victimele fără telefoane şi fără banii solicitaţi pe acestea, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, există infractori care se prezintă drept clienţi interesaţi de achiziţionarea unor telefoane scumpe de pe site-urile de anunţuri. Aceştia contactează vânzătorii şi se oferă să achite în avans, prin ordin de plată. Ulterior, trimit un ordin de plată falsificat şi solicită expedierea telefonului cu zero costuri de ridicare. Pentru a convinge vânzătorul că sunt cumpărători de încredere şi serioşi, se prezintă drept reprezentanţi ai unor firme cu bună reputaţie, de încredere, în cazul de faţă ai unui service GSM cu o vechime de peste 20 de ani în piaţa de reparaţii şi întreţinere telefoane mobile.

„Recomandăm celor care vor să îşi vândă telefonul pe site-urile de anunţuri, să solicite plata doar ramburs sau prin intermediul platformelor dedicate, iar în cazul în care plata se va face online, să contacteze banca pentru verificarea încasărilor. Nu în ultimul rând, dacă nu se simt siguri de intenţiile cumpărătorului, fie el persoană fizică sau juridică, să îi verifice profilul cu o singură căutare a numelui în mediul online”, a declarat Marian Abutoaie, fondatorul GSM Zone, unul dintre brandurile folosite de infractori.

O altă recomandare pentru cei care doresc să tranzacţioneze un telefon second hand este ca aceştia să apeleze la service-uri care oferă serviciul de evaluare tehnică.

GSM Zone este unul dintre cele mai experimentate service-uri de telefoane din ţară, aflat în cel de-al treilea deceniu de activitate. Investiţiile în tehnologie şi echipamente, reparaţiile de calitate şi totodată, pregătirea personalului sunt factori care contribuie la satisfacerea nevoilor clienţilor, se arată în comunicat.

Articol publicat în cadrul parteneriatului dintre cotidianul Magazin Sălăjean şi ziarul Bursa. www.bursa.ro

Leave a Comment