Noi măsuri adoptate în pandemie de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sălaj

În urma ședinței extraordinare a Comitetului Județean Pentru Situații de Urgență Sălaj desfășurată miercuri seara, au fost adoptate mai multe măsuri în pandemia de coronavirus pe care o traversăm.

■ Începând de vineri, 9 octombrie, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție de către toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani, astfel încât să acopere nasul și gura, pe o rază de 100 metri în jurul unităților de învățământ preuniversitar din județul Sălaj.

■Tot de vineri, 9 octombrie, programul de lucru cu publicul al operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, și a celor licențiați în domeniul jocurilor de noroc în spațiu închis (în interior) și exterior (la terase), nu se poate prelungi după ora 24 și se desfășoară, obligatoriu, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară stabilite prin ordin comun al ministrului sănătății, ministrului economiei, energiei și mediului de afaceri și al președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

■Se suspendă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum de produse alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor, cafenelelor, barurilor și a celor licențiați în domeniul jocurilor de noroc, în interiorul clădirilor din localitățile în care incidența cumulată a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1000 de locuitori.

■Este permisă prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective. Măsurile intră în vigoare începând cu data de luni, 12 octombrie.

■Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru clienții cazați în aceste spații, în localitățile în care incidența cumulată a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1000 de locuitori. 

■Se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

■Operatorii economici menționați (cafenele, restaurante, pensiuni etc) vor respecta obligațiile stabilite prin ordin al ministrului sănătății și al ministrului economiei, energiei și mediului de afaceri, emis în temeiul art.71 alin.(2) din Legea nr.55/2020, cu modificările ulterioare. Măsurile intră în vigoare începând de luni, 12 octombrie.

■Sunt permise prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cum sunt terasele, cluburile, barurile și alte asemenea, cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 m între mese și participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite. 

■Se permite organizarea de cursuri de instruire și workshopuri pentru adulți, inclusiv cele organizate pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene, cu participarea cel mult a unui număr de 50 de persoane în interior și de maximum 100 persoane în exterior și cu respectarea regulilor de distanțare fizică, a principiilor și măsurilor care trebuie implementate de către cei care organizează cursuri de perfecționare, formare, instruire și workshopuri pentru adulți, inclusiv cele organizate pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene, precum și unele activități specifice organizate de către instituțiile cu atribuții în domeniul apărării naționale, ordinii și siguranței publice și cele din domeniul diplomatic.

Foto © Magazin Sălăjean

 

 

 

 

 

Alte articole

8 Thoughts to “Noi măsuri adoptate în pandemie de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sălaj”

 1. Anonim

  În cazul unităților de învățământ unde educația se desfășoară online care este regulamentul? Este valabilă distanța de 100 de metri?

  1. Anonim

   Masura este valabila pentru toate unitatile, daca in hotarare nu este specificat altfel.

 2. Anonim

  Și în zilele când nu se face școală? Rămâne distanța de 100 de metri? (sâmbăta, duminică, vacanță – distanța e valabilă?)

 3. Sala Horu

  Pacanele doar pana in buza zilei urmatoare… Nu e corect, domnilor. Ma intreb daca patronu de pacanele are voie sa deschida sandramaua la ora 0.05. Cat sa bea crupieru o cafea.

 4. Dorin

  „Anonimul” baga iar bete in roate, deci este un ticalos de pesedist de Zalau.

 5. Medic a Mentu

  Na ca neo prins firfizonu. Ii tare contractat .

 6. Anonim

  Nu am prea înțeles măsurile astea!!! Poate m-a ajutați careva!!! E vorba despre nunți! Stam 50 înăuntru și 100 afara? Sau mai bine trimit banii!!!

 7. ION

  Da daca mergi tu la alt articol, ajuta?

Leave a Comment