Municipalitatea cere bani europeni pentru un centru de informare turistică

Primăria Zalău va depune la Direcţia de Gestionare a Fondurilor Comunitare pentru Turism din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Turism, documentaţia în vederea obţinerii finanţării pentru realizarea Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică Zalău. Bugetul cererii de finanţare, aprobată, de altfel, în ultima şedinţă a Consiliului Local, este de peste 191.000 de lei, din care 187.000 de lei reprezintă contribuţia de la Fondul European de Dezvoltare Regională şi bugetul de stat, aproape 4.000 de lei, contribuţia de două procente din bugetul local, iar 300 de lei, cheltuielile neeligibile, ce vor fi acoperite în întregime de la bugetul municipiului.
„Dezvoltarea unui astfel de centru este o necesitate pentru Zalău, având în vedere dorinţa noastră de promovare a zonei, inclusiv a împrejurimilor, şi demersurile realizate până în prezent de către Primărie şi de alte instituţii şi organizaţii locale şi judeţene de a dezvolta turismul ca activitate economică”, consideră primarul Radu Căpîlnaşiu.
Acesta a mai precizat că reşedinţei de judeţ îi lipseşte un centru de informare şi promovare care să ofere informaţii relevante într-un sistem centralizat.
Viitorul Centru Naţional de Informare şi Promovare Turistică va funcţiona în Clădirea Transilvania, în fostul spaţiu al Ocolului Silvic „Stejarul”, în suprafaţă de 744 de metri pătraţi.

Alte articole

Leave a Comment