Mobila de la “SIMEX” Şimleu Silvaniei cucereşte Ţările Baltice

Compania SIMEX din Şimleu Silvaniei, cel mai mare producator de mobilă românească din Estul Europei, a inaugurat zilele trecute în Lituania, Klaipeda, reprezentanţa de Mobilă Romanească SIMEX, cu depozit, magazin şi expoziţie permanente, prin care va fi promovată producţia romanească de mobilă în zona Ţărilor Baltice – Lituania, Letonia şi Estonia. Această reprezentanţă a fost deschisă cu sprijinul partenerului SIMEX din Lituania, Valentina Bernotiene – femeie de afaceri cunoscută şi extrem de activă în mediile de business din Ţările Baltice, Rusia şi republicile ex-sovietice. La eveniment au fost prezenţi reprezentanţii Ambasadei Romaniei în Lituania, oameni de afaceri, politicieni, artişti, sportivi şi personalităţi din diverse domenii de activitate. Mass-media din ţările în care mobila SIMEX va ajunge, au prezentat activitatea companiei în termeni la superlativ. “Deschiderea acestei reprezentanţe de mobilă românescă SIMEX s-a impus, practic, de la sine, prin nenumăratele solicitări care au venit din partea clienţilor din aceste ţări, ale căror gusturi pentru mobilă şi în general pentru produsele româneşti au fost formate încă de pe vremea existenţei Uniunii Sovietice. Pe bună dreptate, în toate Ţările Baltice se spune (la fel ca şi în Rusia) că fiecare copil lituanian, leton sau eston a fost conceput într-un pat pe care scrie << Made in Romania >>. Fără exagerare, noi, românii, am putea face din mobila romanească pe plan internaţional exact ceea ce a făcut Germania din marca Mercedes. Mobila autohtonă deţine o imagine foarte bună pe piaţa internaţională a mobilei. Fără doar şi poate, mobila românească ar putea deveni un brand mondial de top cu reprezentanţe în toate ţările şi în marile metropole ale lumii, din Moscova până în Sydney. Pentru acest lucru avem nevoie de dorinţă şi voinţă. Deocamdată, încă mai avem în ţară resurse umane şi industriale,” spune directorul comercial al companiei, Gabriel Lavrincic. Recâştigarea de către România a pieţei din Rusia şi zona Comunităţii statelor Independente (CSI) prin dezvoltarea exporturilor româneşti ar genera o adevarată expansiune economică romanească pe plan extern. Piaţa din spaţiul ex-sovietic este o mină de aur pentru România, sintagma “mărfuri româneşti” (care include mobila românească, încălţamintea românească, textile româneşti, vinurile româneşti etc) este foarte cunoscută şi apreciată, la fel de bine precum sintagma “parfumuri franţuzesti” sau “bule-jeans americani”. Toată lumea, generaţii mai mature dar chiar şi tinerii de pe întreg teritoriul ex-URSS îşi amintesc de calitatea excepţională a produselor fabricate în România. Nicăieri în lume produsele şi mărfurile româneşti nu sunt atât de apreciate şi dorite, fiind mereu asociate cu emblema calităţii desăvârşite, aşa cum se întâmplă în ţările din spaţiul ex-sovietic.

Alte articole

8 Thoughts to “Mobila de la “SIMEX” Şimleu Silvaniei cucereşte Ţările Baltice”

 1. Anonim

  1. „cel mai mare producator de mobilă românească din Estul Europei”. What?
  2. Cucerește, cucerește, că în țările civilizate nu se belesc munții pentru a face mobilă sculptată, din lemn masiv.
  3. Totuși, să scrii într-un articol comercial de cîteva rînduri de 5 (cinci) ori „URSS” și „sovietic” la 25 de ani după ce nu mai există, seamănă a propagandă comunistă după moartea comunismului.

  1. codrin

   otravit mai esti…urla invidia in tine. Ce daca e scris URSS, acum nu vedem padurea de copaci, asta ti s a parut interesant in materialul asta?. A existat acest termen si a fost unul care a marcat istoria intregii omeniri, ce ti se pare atat de ciudat? tarile astea exista si da, sunt ex sovietice. Cat despre mirarea ta referitoare la aceasta fabrica de mobila, e specifica celor care urasc tot ce este BUN si mai ales romanesc. Continua sa urasti, nimanui nu i pasa, in timp ce altii chiar fac ceva bun in si mai ales pentru tara asta…

   1. Anonim

    Replica unui mârlan, ca și cel de la 14:19. Dacă n-ai învățat până acum, e timpul să afli că nu se pune punct după semnul întrebării. Nu de alta, dar să te alegi cu ceva din activitatea dtale publicistică.

 2. Anonim

  Raspuns pt Anonim 5 iulie 2016 at 14:04:

  ex-URSS şi republicile ex-sovietice
  Problema Dvs se rezolva la Optica Doru

 3. Anonim

  Raspuns pt Anonim 5 iulie 2016 at 14:04:

  ex-URSS şi republicile ex-sovietice
  Problema Dvs. se rezolva la Optica Doru…….

 4. Anonim

  Absolut superbe nici nu iti vine sa crezi ca sunt romanesti! Bravo

 5. Ro

  In acest moment Simex-ul trece printr-o perioada foarte grea,dureroasa de a dreptul dupa plecarea lui Bilt care a lasat fabrica cu datorii imense. Simexul are valoare prin simleuani,prin cel care a scris acest articol si conducerea actuala ,prin persoana lui Blaga care este motorul. Succes!

 6. eustatio

  Tipic plaiurilor mioritice! Musca mana celui care te-a scos in luma si te-a facut…..”gazdagoi” !

Leave a Comment