Minorii care fumează în locuri publice, ar putea fi amendați

Prin proiectul de lege de la Senat se dorește introducerea în legislație a posibilității de sancționare a consumului de tutun în rândul minorilor.

“Se interzice consumul de tutun persoanelor care nu au împlinit vârsta de 18 ani, în următoarele locuri publice: drumuri publice, parcuri, stadioane şi terenuri sportive, instituţii culturale, săli de spectacole, instituţii sau unităţi economice, mijloace de transport, autogări, gări şi aeroporturi de stat şi private şi în unităţile de învăţământ public sau privat”, scrie în viitoarea lege. În plus, minorilor le va fi interzis fumatul și în jurul acestor obiective, pe o rază de 200 de metri. Tinerii cu vârsta sub 18 ani ce nu vor respecta viitoarea regulă vor putea fi sancționați cu amendă contravențională cuprinsă între 100 și 500 de lei.

M. S.

One Thought to “Minorii care fumează în locuri publice, ar putea fi amendați”

  1. […] Prin proiectul de lege de la Senat se dorește introducerea în legislație a posibilității de sancționare a consumului de tutun în rândul minorilor. “Se interzice consumul de tutun persoanelor care nu au împlinit vârsta de 18 ani, în următoarele locuri publice: drumuri publice, parcuri, stadioane şi terenuri sportive, instituţii culturale, săli de spectacole, instituţii sau unităţi economice, mijloace de transport, autogări, gări şi aeroporturi de stat şi private şi în unităţile de învăţământ public sau privat”, scrie în viitoarea lege. În plus, minorilor le va fi interzis fumatul și în…  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment