Ministrul Mediului anunţă că în decembrie începe proiectul care vizează instalarea de panouri fotovoltaice pentru locuinţe

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a afirmat, că în luna decembrie începe proiectul care vizează instalarea de panouri fotovoltaice pentru locuinţe, iar fiecare familie care va dori să instaleze va primi 20.000 de lei, potrivit News.ro.

Tanczos Barna a spus la Digi24 că se caută soluţii ca bugetul pentru proiectul care vizează instalarea de panouri fotovoltaice pentru locuinţe să fie suplimentat.

„În decembrie, suplimentăm bugetul, căutăm soluţia ca cele 280 de milioane să fie suplimentate, mergem pe un sistem testat în februarie. Am îmbunătăţit sistemul prin ordin de ministru în februarie, vom aloca 20.000 de lei pentru fiecare proiect. Mergem pe sistemul de firme specializate şi autorizate să le monteze. Ele depun proiectele, este sunt cele care sunt pe site-ul AFM, vor fi selectate de acolo, pot fi alese firmele cu care se lucrează. Există şi o flexibilizare a schimbării instalatorului astfel încât să nu fie captivi persoanele care depun proiectele la o singură firmă. Începem în decembrie. E foarte important să putem suplimenta bugetul pentru că prevăd un interes deosebit de mare pentru acest program”, a explicat ministrul Mediului.

El a adăugat că cine vrea să extindă capacitatea sistemului instalat trebuie să plătească diferenţa.

„Pentru beneficiar, fiecare familie care vrea să instaleze panouri fotovoltaice 20.000 de lei, proiectul minim este de 22.000 de lei din care 2.000 de lei beneficiarul, 20.000 de lei statul. Cineva dacă vrea să extindă capacitatea sistemului instalat peste 3 kilo-wati, plăteşte din buzunar diferenţa”, a transmis Tanczos Barna.

Articol publicat în cadrul parteneriatului dintre cotidianul Magazin Sălăjean şi ziarul Bursa. www.bursa.ro

Leave a Comment