Mii de firme vor fi declarate inactive

Mii de firme vor fi declarate inactiveFirmele care nu si-au respectat obligatiile catre stat vor fi declarate inactive si li se va retrage codul de platitor de TVA, sustin surse din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF). Din datele ANAF reiese ca, pana la 20 la suta din numarul de firme existente, nu si-au respectat obligatiile declarative.

Acestea nu platesc impozite si taxe , prin faptul ca nu le declara. Astfel, societatile respective vor fi declarate inactive si li se va retrage codul de platitor de TVA, sustin aceleasi surse. Mai mult, masura urmeaza sa se aplice societatilor comerciale care nu functioneaza la sediile declarate si care nu si-au depus declaratiile de impozite si taxe pentru mai mult de sase luni. Masura este reglementata prin Ordonanta Guvernului 92/2003, urmand ca in zilele urmatoare sa fie publicata in Monitorul Oficial.

Potrivit Directiei Generale a Finantelor Publice Salaj, pentru moment, se asteapta publicarea Ordinului presedintelui ANAF in Monitorul Oficial, urmand ca din acel moment sa se stie si numarul firmelor salajene care vor fi declarate inactive.

Alte articole

Leave a Comment