Alocatii complementare si de sustinere mai mari

Acordarea alocatiilor complementara si monoparentala nu mai depinde de salariul minim, ci de o suma stabila ce nu trebuie depasita, ne-a declarat Alexandru Pop, directorul Agentiei Judetene de Prestatii Sociale Salaj.

Astfel, atat alocatia complementara, cat si alocatia de sustinere pentru familia monoparentala, se acorda lunar familiilor ale caror venituri nete lunare pe membru sunt de pana la 470 de lei, in timp ce, pana acum, pentru acordarea acestui ajutor de la stat se tinea seama de valoarea salariului minim net pe economie (acesta din urma fiind mai mare, numarul beneficiarilor de una din cele doua alocatii era mai crescut).

In ceea ce priveste alocatia de sustinere pentru familia monoparentala, cuantumul acesteia este de: 70 de lei pentru familia cu un copil, 80 de lei pentru parintele ce are in ingrijire doi minori, 85 de lei pentru familia cu trei copii si de 90 de lei pentru familia cu patru sau mai multi copii. Alocatia complementara se cuvine familiei formate din sot, sotie si copiii in varsta de pana la 18 ani aflati in intretinere: 50 de lei pentru familia cu un copil, 60 de lei

Alte articole

Leave a Comment