Premiera pentru tenismenii zalauani: Sase medalii cucerite la Campionatul National

Premiera pentru tenismenii zalauani: Sase medalii cucerite la Campionatul National Tenismenii de la CSS – CSM Armatura Zalau au castigat sase medalii la Campionatele Nationale ce au avut loc la finalul saptamanii trecute, la Zalau, fiind cel mai mare numar de medalii castigat vreodata la o asemenea competitie

Sala Sporturilor din Zalau a gazduit la finalul saptamanii trecute editia din acest an a Campionatelor Nationale individuale de tenis de masa, rezervate juniorilor I, la care au fost prezenti sportivi din intreaga tara, printre acestia aflandu-se si sase campioni europeni, dar si sportivi medaliati la diferite campionate nationale si internationale. De la CSS – CSM Armatura Zalau au participat: Vincze Andrada, Demeter Boglarka, Andreea Igna, Cristina Festeu, Ban Orsolya, Alin Ciupe, Andrei Barlan, Bogdan Muresan, Demeter Lorand, Andrei Margin si Sur Tamas. Sportivii pregatiti de Victor Puie si Augustin Muresan au avut o comportare foarte buna, castigand nu mai putin de sase medalii, atatea medalii nemaifiind castigate de sportivii zalauani la nici un Campionat National. Cea mai buna medalie a fost castigata de Vincze Andrada, care a fost medaliata cu argint in proba de dublu feminin, avand-o ca partenera pe Irina Ciobanu (CSS – LPS Hidroconstructia Slatina). Medaliile de aur a fost castigate de cuplul Cristina Hirici – Anamaria Sebe (ambele de la LPS Farul Constanta), iar medaliile de bronz le-au revenit cuplului Demeter Boglarka (CSS – CSM Armatura Zalau) – Diana Dragnea (CSS – LPS Hidroconstructia Slatina). In proba de simplu juniori, zalaunul Alin Ciupe a castigat medalia de bronz, loc pe care s-a situat si Lucian Munteanu, de la LPS Farul Constanta. Medalia de aur a fost castigata de Szocs Hunor, iar argintul i-a revenit sportivului Mihai Sargu, ambii fiind legitimati la CSM – LPS Bistrita. La simplu junioare, Vincze Andrada s-a clasat pe locul trei, obtinand medalia de bronz, pe aceasta pozitie situandu-se si Camelia Postoaca, de la CS Pristavu Campulung Muscel. Aurul i-a revenit tenismenei de la Farul Constanta, Cristina Hirici, in timp ce medalia de argint a fost castigata de Szocs Bernadette, de la CSM – LPS Bistrita. In proba de dublu masculin, zalauanul Andrei Barlan s-a clasat pe pozitia a treia, castigand medalia de bronz alaturi de Lucian Munteanu (LPS Farul Constanta). Pe acelasi loc s-a clasat cuplul format din Alin Spelbus (CSS – LPS Hidroconstructia Slatina) si Tiberiu Marga (LPS Farul Constanta). Medaliile de bronz le-au revenit sportivilor Iulian Soare (CSM – LPS Rer Buzau) si Cosmin Daescu (ACTT Concordia CSS Ilfov). La dublu mixt, cuplul zalauan format din Alin Ciupe si Vincze Andrada a castigat medalia de bronz, aceeasi medalie fiind obtinuta de cuplul constantean alcatuit din Lucian Munteanu si Cristina Hirici.

Argintul le-a revenit bistritenilor Mihai Sargu si Szocs Bernadette, iar medaliie de aur au fost castigate de cuplul Szocs Hunor (CSM – LPS Bistrita) si Camelia Postoaca (CS Pristavu Campulung Muscel). Sportivii de la CSM Armatura Zalau au au mai obtinut urmatoarele rezultate: Andrei Barlan – locul cinci la simplu juniori, Andreea Igna – locul cinci la dublu fete, Alin Ciupe – locul cinci la dublu baieti, Demeter Boglarka – locul zece la simplu feminin si Andreea Igna – locul 16 tot la simplu feminin. Niciodata nu am mai castigat atatea medalii la un Campionat National, a declarat antrenorul Victor Puie. Acesta a dorit sa le multumeasca cadrelor didactice de la Colegiul National Silvania si Liceul Pedagogic Gheorghe Sincai, care se implica si sustin marea performanta, dar si Primariei si Consiliului Local Zalau, care au fost parteneri in organizarea acestor Campionate Nationale. Principalii organizatori au fost Federatia Romana de Tenis de Masa si clubul Sportiv Municipal Amatura Zalau. Incepand de maine, si pana duminica, Andrada Vincze va participa la Openul Slovaciei, urmand ca in perioada 28 – 31 mai sa fie prezenta si la Openul Poloniei.

Leave a Comment