Miercuri – termen de depunere a trei declaratii fiscale

Miercuri - termen de depunere a trei declaratii fiscale

Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Salaj face cunoscut, prin intermediul unui comunicat de presa, ca maine este termenul de depunere a trei declaratii fiscale. Este vorba despre declaratia de inregistrare fiscala si de mentiuni pentru persoane juridice, asocieri si alte entitati fara personalitate juridica, formular 010. Acesta se depune de catre persoanele juridice, care au obligatia sa se inregistreze ca platitori de TVA in urma depasirii plafonului legal de scutire – 35.000 de euro, la cursul Bancii Nationale a Romaniei de la data aderarii la Uniunea Europeana, 3,3817 lei.

In alta ordine de idei, se va depune declaratia de inregistrare fiscala sau declaratie de mentiuni pentru persoanele fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere, formular 070. Declaratia se depune de catre persoanele fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere care au obligatia sa se inregistreze ca platitori de TVA in urma depasirii plafonului legal de scutire – 35.000 euro, la cursul BNR de la data aderarii la UE – 3,3817 lei.

Nu in ultimul, maine este termenul de depunere a declaratiei de inregistrare fiscala sau declaratiei de mentiuni pentru persoane fizice romane, formular 020. Actele se depun de catre persoanele fizice, altele decat persoanele fizice romane care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere, care au obligatia sa se inregistreze ca platitori de TVA in urma depasirii plafonului legal de scutire – 35.000 de euro, la cursul BNR de la data aderarii la UE – 3,3817 lei.

Leave a Comment