Marcel, profesorul sălăjean de religie care aleargă pentru viață

Are aproape 50 de ani, predă teologia, dar și educația fizică, iar în timpul liber aleargă pentru viață, parcurge zeci de kilometri, participă la competiții, unele fiind adevărate încercări datorită gradului mare de dificultate. Marcel râde, sportul îl face fericit, iar bucuria lui este și mai mare când vede oameni care fac mișcare.

Pe Marcel îl știu de ceva vreme, dar n-am avut ocazia să ne intersectăm. Recunosc, i-am urmărit activitatea sportivă în ultimele luni. Pasionații de alergare din Zalău formează tot mai mult o comunitate, nu cred că greșesc când spun asta. Din această comunitate fac parte oameni din toate categoriile sociale, cu profesii diferite, unii sunt polițiști, alții sunt constructori, programatori, medici, electricieni, jurnaliști, ingineri, nici nu contează. Contează doar că pe acești sălăjeni îi apropie pasiunea pentru sport. Din această comunitate face parte și sălăjeanul Marcel Petrean. Știam că a participat la nenumărate competiții naționale și internaționale, aleargă mult alături de spartanii pregătiți de Cosmin Pașca. Și asta nu e tot. Lui Marcel îi place și bicicleta, pedalează ori de câte ori are ocazia. Pe Marcel l-am întâlnit la ediția din acest an a competiției „Aleargă pe Meseș”, eveniment organizat de Primăria Horoatu Crasnei. De multă vreme voiam să-l intervievez, să aflu povestea sa, să le-o spun și altora, cine știe, poate îi convinge și pe alții că sportul înseamnă sănătate, iar sănătatea este viață.

Sportul înseamnă viață

„Sportul face parte din viața mea. Eu sunt profesor de educație fizică, dar și de religie. Le îndrăgesc pe amândouă, iubesc și sportul. Îmi place să practic mai multe sporturi, să particip la competiții. Am fost la concursuri de alergare, de ciclism. Anul acesta, pentru mine, cel mai frumos concurs a fost cel de la spartani. A fost o alergare cu obstacole, o competiție dificilă. Este foarte important pentru mine să pot participa la asemenea evenimente, îmi place să mă pregătesc. Mă simt împlinit atunci când alerg, simt o mare bucurie, sportul mă face fericit”, mi-a spus Marcel. I-am mulțumit pentru vorbele frumoase, urma startul competiției. Marcel a alergat la Horoatu Crasnei alături de fiul său și nu are de gând să se oprească din ceea ce pentru el înseamnă tot mai multă bucurie.

Sursa foto: arhivă personală Marcel Petrean

Leave a Comment