Mai multe categorii de militari și polițiști vor beneficia de reducerea vârstei de pensionare

Schimbările privind pensionarea anumitor militari și polițiști sunt prevăzute într-un proiect de lege ce a fost adoptat tacit la Senat, după ce a fost depășită data până la care senatorii își puteau da votul în plenul Camerei, și care a primit și votul decisiv al deputaților, astfel că în curând va ajunge pe biroul președintelui țării pentru promulgare.
Se dorește asigurarea egalității de tratament pentru militarii și polițiștii aflați în activitate și cei care au trecut în rezervă. Mai exact, documentul prevede ca, pe lângă cei ce beneficiază deja de această măsură, de reducere vârstei de pensionare să poată beneficia și soldații sau gradații profesioniști trecuți în rezervă la împlinirea limitei de vârstă în serviciu, la expirarea contractului sau atunci când nu mai îndeplinesc criteriile specifice. Totodată, de această măsură ar putea beneficia mai mulți militari sau polițiști. Este vorba, după este prevăzut în propunerea legislativă, despre acei militari, polițiști sau funcționari publici cu statut special ce “au fost trecuți în rezervă ori au încetat raporturile de serviciu, ca urmare a reorganizării unor unități și a reducerii unor funcții din statele de organizare, precum și pentru alte motive ale instituțiilor din domeniul apărării naționale, ordinii publice și securității naționale, neimputabile militarului”.
Pentru a putea ieși mai repede la pensie, militarii și polițiștii vor trebui să îndeplinească și condiția unei vechimi minime. Mai exact, aceștia vor putea beneficia de reducerea vârstei de pensionare doar dacă au o vechime efectivă de cel puțin 25 de ani, din care cel puțin 15 ani reprezintă vechimea în serviciu.
M. S.

7 Thoughts to “Mai multe categorii de militari și polițiști vor beneficia de reducerea vârstei de pensionare”

 1. Anonim

  Iarasi privilegii, iarasi pensii speciale. Vrem sa stim cine a initiat acest proiect de lege !

 2. vor putea beneficia de reducerea vârstei de pensionare doar dacă au o vechime efectivă de cel puțin 25 de ani, din care cel puțin 15 ani reprezintă vechimea în serviciu

  si pensie speciala, mai mare decat au avut salariul !!!

 3. Anonim

  o tara jalnica a ajuns Romania …unii sa munceasca pana le sar capacele cu putin peste salariul minim pt ca niste paraziti bugetari sa primeasca 4-5 salarii min8me lunar si pensie speciala de la 45 de ani …
  pai e normal ca TATAL DE 65 ANI sa munceasca pt a platii pensie speciala FIULUI DE 45 DE ANI …..numai parazit poti numii un om care e in putre si cere pensie la 45 de ani

 4. Anonim

  si sa nu mai spunem de o gramada de tineri pensionari care cumuleaza pensia babana cu salariul babab de la acelasi loc de munca …ca de exemplu PUSCAS seful de la buletine pensie lunara de 8000 lei + salariul lunar de 8000 lei…

 5. Anonim

  Solutia nu e alta decat maxim munca la negru si maxim evaziune fiscala .ca prea se lafaie in privilegii o gramada de bugetari pe contributiile noastre !!!!!!!

 6. Coman

  Cutremur:”Sa vina armata”! Inundatie:”Sa vina armata” Pandemie:”Sa vina armata”! Munci agricole:”Sa vina armata” Pensii: „Jeguri, hoti, nenorociti privilegiati! La moarte cu ei!” Aud?????

 7. Ciocu mic !

  Amice, esti defazat, ce face armata la pandemie? Defileaza prin centrul Bucurestiului unde e liniste si pace. Nu intra in ferentari sa puna cu botu pe labe pe tagani, nu, nu, acolo intra jendarii !

Leave a Comment