Locuitorii din Marca s-au mândrit cu plăcintele lor

Locuitorii din Marca s-au mândrit cu plăcintele lor O inedită manifestare a avut loc, în aceste zile, în comuna Marca. Sâmbătă şi duminică în centrul de comună s-a desfăşurat prima ediţie a Festivalului Plăcinta mărcanului, precum şi a doua ediţie a Zilelor Comunei. Cinci echipaje formate din locuitori ai satelor Şumal, Leşmir, Marca, Marca-Hută au pregătit şi oferit spre degustare tuturor participanţilor la acest eveniment plăcinte cu caş, brânză de vacă, oaie, urdă, sau cu mărar ori cu dulceaţă.

Intenţionăm să transformăm acest eveniment într-o serbare tradiţională locală pe care să o reluăm în fiecare an. Festivalul este organizat şi finanţat prin proiectul câştigat de administraţia locală în cadrul măsurii 322 a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală, în care mai sunt incluse investiţii şi pentru infrastructură, respectiv, pentru realizarea sistemului de alimentare cu apă, a celui de canalizare, asfaltarea de uliţe şi drumuri, precum şi înfiinţarea unui after-school, a menţionat prim-edilul comunei Marca, Dumitru Roşan.

Sărbătoarea de la Marca a fost întregită de participarea unor renumiţi interpreţi de muzică populară, între care: Florica Duma, Vasile Conea, Vasile Coca, Luminiţa Tomuţa, Florica Tomoioagă, membrii Ansamblului Auşana din Oradea, ai formaţiei Marmaţia din Sighetul Marmaţiei şi un grup de dansatori ai Ansamblului Meseşul din Zalău, care au interpretat dansuri populare maghiare.

Alte articole

Leave a Comment