Liber la “Rabla pentru tractoare”!

Liber la “Rabla pentru tractoare”!Proprietarii de tractoare sau masini agricole autopropulsate din Salaj, care inlocuiesc un vehicul vechi cu unul nou, vor putea beneficia de o prima de casare de pana la 17.000 de lei (aproximativ 4.000 de euro), dar nu mai mult de 40 la suta din pretul de achizitie fara TVA al unui tractor nou sau masini agricole autopropulsate noi. Comisia Europeana a aprobat solicitarea Romaniei de a acorda un ajutor de stat pentru innoirea parcului national de tractoare si masini agricole autopropulsate.

Potrivit proiectului Ghidului de finantare a Programului de stimulare a innoirii Parcului national de tractoare si masini agricole autopropulsate, acest sprijin financiar se poate acorda producatorilor agricoli care detin in proprietate tractoare si masini agricole autopropulsate uzate inmatriculate sau inregistrate pe numele lor. Este vorba de persoane fizice si mostenitorii acestora, precum si persoane fizice autorizate, dar si de intreprinderi individuale si intreprinderi familiale si de persoane juridice, grupuri de producatori recunoscute, inclusiv recunoscute preliminar, sau organizatii de producatori recunoscute, dupa caz, care sunt inregistrate in Registrul agricol, Registrul fermelor, Registrul plantatiilor viticole, Registrul national al exploatatiilor, alte evidente funciare, care exploateaza terenuri agricole si detin, cresc ori exploateaza animale, dupa caz, individual sau in forme de asociere conform legislatiei in vigoare, care isi desfasoara activitatea in domeniul productiei agricole primare.

Programul de stimulare a innoirii Parcului national de tractoare si masini agricole autopropulsate se desfasoara pana la finele anului 2013 si este finantat dintr-un buget de 51 de milioane de lei (aproximativ 12 milioane de euro).

Ghidul de finantare a Programului de stimulare a innoirii Parcului national de tractoare si masini agricole autopropulsate se afla in curs de realizare, iar dupa publicarea ordinului de ministru pentru aprobarea acestuia in Monitorul Oficial al Romaniei, Administratia Fondului pentru Mediu va organiza sesiunea de inscriere in vederea validarii producatorilor de tractoare si masini agricole autopropulsate.

Lista producatorilor validati in Program se va publica pe pagina de internet a Administratiei Fondului pentru Mediu (www.afm.ro). Din acel moment, proprietarii de tractoare sau masini agricole autopropulsate uzate se pot adresa producatorilor validati in program. Dupa obtinerea de la producatorii validati a notelor de inscriere in program, solicitantii vor depune la sediul Administratiei Fondului pentru Mediu cererile de finantare insotite de documentele prevazute in Ghidul de finantare a Programului.

Alte articole

Leave a Comment