LEGE PROMULGATĂ: Limita maximă de viteză pe drumurile expres va fi de 120 km/h

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, legea care prevede majorarea de la 100 km/h la 120 km/h a limitei maxime de viteză în afara localităţilor, pe drumurile expres. Proiectul de lege semnat de USR a fost adoptat de Parlament pe 13 aprilie, relatează News.ro.

Preşedintele a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice (PL-x 34/09.02.2022).

Potrivit legii, la articolul 49, alineatul (4) se modifică şi va avea următorul cuprins: „(4) Limitele maxime de viteză în afara localităţilor sunt: a) pe autostrăzi – 130 km/h; b) pe drumurile expres – 120 km/h; c) pe drumurile naţionale europene (E) – 100 km/h; d) pe celelalte categorii de drumuri – 90 km/h.”

Liderul interimar al USR, Cătălin Drulă afirma, după votul din Camera Deputaţilor, că la iniţiativa USR, viteza de circulaţie pe drumurile expres va fi de 120 km/h.

El arăta că adoptarea legii a venit fix la timp pentru că, săptămâna viitoare, vor fi daţi în circulaţie primii kilometri de drum expres din România. E vorba de un lot de 18km din DEx12 Craiova – Piteşti, ce reprezintă varianta de ocolire a oraşului Balş.

„Deşi e o mică întârziere pe acest Tronson 2 – calendarul discutat de mine anul trecut prevedea deschiderea întregului tronson de 40km Balş – Slatina până în Paşte – deschiderea chiar şi parţială este o gură de oxigen pentru traficul din zonă. Mă bucur că, prin ridicarea limitei de viteză pe drumurile expres, DEx12 nu va deveni o capcană de amenzi. Diferenţele de construcţie dintre un drum expres şi o autostradă sunt minore, iar viteza de proiectare a unui DX este chiar 120 km/h. Ambele au 4 benzi de circulaţie, sensuri separate fizic cu parapete, garduri de protecţie şi noduri denivelate”, spunea Cătălin Drulă.

Articol publicat în cadrul parteneriatului dintre cotidianul Magazin Sălăjean şi ziarul Bursa. www.bursa.ro

2 Thoughts to “LEGE PROMULGATĂ: Limita maximă de viteză pe drumurile expres va fi de 120 km/h”

  1. […] Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, legea care prevede majorarea de la 100 km/h la 120 km/h a limitei maxime de viteză în afara localităţilor, pe drumurile expres. Proiectul de lege semnat de USR a fost adoptat de Parlament pe 13 aprilie, relatează News.ro. Preşedintele a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice (PL-x 34/09.02.2022). Potrivit legii, la articolul 49, alineatul (4) se modifică şi va avea următorul cuprins: „(4) Limitele maxime de viteză în afara localităţilor sunt: a)… Citeste mai mult […]

  2. […] Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, legea care prevede majorarea de la 100 km/h la 120 km/h a limitei maxime de viteză în afara localităţilor, pe drumurile expres. Proiectul de lege semnat de USR a fost adoptat de Parlament pe 13 aprilie, relatează News.ro. Preşedintele a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice (PL-x 34/09.02.2022). Potrivit legii, la articolul 49, alineatul (4) se modifică şi va avea următorul cuprins: „(4) Limitele maxime de viteză în afara localităţilor sunt: a)…  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment