Lanțuri drujbă: ce tipuri există și care sunt cele mai eficiente

Pentru cei mai puțin familiarizați cu drujbele, un lanț drujbă poate părea ca oricare altul. Cu toate acestea, există multe tipuri diferite concepute pentru utilizări diferite, iar fiecare drujbă necesită un lanț drujbă compatibil.

În rândurile de mai jos vom analiză câteva dintre cele mai comune tipuri de lanț drujbă pentru a-ți face o idee despre care este cel mai potrivit pentru lucrările tale. Iar dacă ai nevoie de o drujbă, încearcă o drujbă Husqvarna.

Tipuri de dinți

Una dintre principalele distincții între diferitele tipuri de lanț drujbă se referă la dinții de tăiere. Deși există și alte tipuri specializate, acestea sunt cele patru pe care le vei întâlni cel mai des.

Lanț drujbă de tip daltă completă – sunt lanțurile cu colț pătrat. Un astfel de lanț este mai agresiv și poate tăia mai repede decât alte tipuri de lanțuri. Cu toate acestea, din cauza formei pătrate, aceste lanțuri se vor toci mult mai repede decât alte tipuri de lanțuri atunci când sunt folosite pentru a tăia în condiții mai dificile și mai murdare și vor trebui ascuțite mult mai des. Sunt, de asemenea, cel mai dificil de ascuțit din cauza formei lor. Lanțurile cu dinți de tăiere cu daltă completă prezintă un risc mai mare de recul decât alte tipuri de lanțuri, deoarece dinții de formă pătrată sunt mai susceptibili să „muște” în lemn. Din cauza acestei agresivități suplimentare și a factorului de risc mai mare, lanțurile cu daltă completă sunt mai degrabă folosite de profesioniști și sunt mai puțin potrivite pentru utilizatorii casnici neexperimentați.

Lanț drujbă de tip semi-daltă – Frezele semi-șlefuite sunt rotunjite, ceea ce înseamnă că rămân mai ascuțite pentru mai mult timp. Ele sunt mai bine utilizate atunci când se taie lemn mai dur, mai dificil sau în condiții de murdărie. Forma rotunjită ajută, de asemenea, la reducerea riscului de recul, ceea ce înseamnă că aceste lanțuri sunt potrivite pentru uz casnic. De asemenea, sunt utilizate în mod obișnuit pentru aplicații semi-profesionale și profesionale. Inconvenientul utilizării unui lanț drujbă semi-daltă este că nu va tăia la fel de repede ca o versiune cu daltă completă, ceea ce înseamnă că lucrarea va dura mai mult.

Lanț drujbă cu micro-dălți – Acestea sunt similare lanțurilor semi-daltă, dar au colțuri rotunjite și mai mici. Aceste lanțuri trec peste condițiile de murdărie și oferă o tăiere curată și netedă. De asemenea, sunt relativ ușor de ascuțit.

Lanț drujbă cu profil redus – Acestea sunt cele mai sigure și mai iertătoare tipuri de lanțuri, ceea ce le face să fie cea mai populară alegere pentru utilizatorii casnici. Acestea sunt rotunjite ca niște freze semi-dăltuite și sunt, de asemenea, cel mai ușor de ascuțit – din nou, ceea ce le face ideale pentru utilizatorul ocazional.

Tipuri de aranjamente de lanț drujbă

Celălalt mod de clasificare a tipurilor de lanț drujbă este în funcție de aranjamentul lanțului. Aici, prezentăm principalele tipuri.

Lanț complet – Acesta este tipul standard de configurație a lanțului de drujbă. Acesta este cel mai bun tip de lanț drujbă pentru lucrări generale și acesta este tipul care va fi furnizat cu orice drujbă de uz casnic pe care o cumperi, cu excepția cazului în care se specifică altfel.

Lanț de săritură – Acest lanț are cu o treime mai puțini dinți de tăiere decât un lanț complet standard. Aceste tipuri de lanțuri sunt utilizate la drujbele cu bare mai lungi, deoarece rotirea unui lanț complet de această lungime necesită mai multă putere din partea motorului drujbei. În general, este puțin probabil să ai nevoie de așa ceva, cu excepția cazului în care folosești o drujbă de calitate profesională pentru lucrări de tăiere la scară largă și de mare rezistență.

Lanț semi-scurt – Un lanț semi-scurt este un hibrid între un lanț cu completare completă și un lanț de săritură. Acest lanț este o opțiune specializată care ar putea fi utilizată cu o bară lungă, dar atunci când este necesară o capacitate de tăiere suplimentară. Și acesta este utilizat în principal în scopuri profesionale și nu ai nevoie de el în scopuri personale.

2 Thoughts to “Lanțuri drujbă: ce tipuri există și care sunt cele mai eficiente”

  1. […] Pentru cei mai puțin familiarizați cu drujbele, un lanț drujbă poate părea ca oricare altul. Cu toate acestea, există multe tipuri diferite concepute pentru utilizări diferite, iar fiecare drujbă necesită un lanț drujbă compatibil. În rândurile de mai jos vom analiză câteva dintre cele mai comune tipuri de lanț drujbă pentru a-ți face o idee despre care este cel mai potrivit pentru lucrările tale. Iar dacă ai nevoie de o drujbă, încearcă o drujbă Husqvarna. Tipuri de dinți Una dintre principalele distincții între diferitele tipuri de lanț drujbă se referă… Citeste mai mult […]

  2. […] Pentru cei mai puțin familiarizați cu drujbele, un lanț drujbă poate părea ca oricare altul. Cu toate acestea, există multe tipuri diferite concepute pentru utilizări diferite, iar fiecare drujbă necesită un lanț drujbă compatibil. În rândurile de mai jos vom analiză câteva dintre cele mai comune tipuri de lanț drujbă pentru a-ți face o idee despre care este cel mai potrivit pentru lucrările tale. Iar dacă ai nevoie de o drujbă, încearcă o drujbă Husqvarna. Tipuri de dinți Una dintre principalele distincții între diferitele tipuri de lanț drujbă se referă…  » Mai multe detalii […]

Comments are closed.