Laboratoarele au inceput anul fara fonduri suficiente pentru analize gratuite

Laboratoarele au inceput anul fara fonduri suficiente pentru analize gratuite

Anul 2010 nu aduce vesti bune pentru sanatatea salajeana, in conditiile in care bugetul de stat e pe chituci, iar fondurile alocate sistemului sanitar sunt mai putine decat anul trecut. Unul dintre punctele nevralgice este reprezentat si anul acesta de analizele medicale gratuite.

Salajenii care au vrut in luna ianuarie sa beneficieze de gratuitate la efectuarea analizelor medicale, pentru care platesc luna de luna contributia la fondul asigurarilor de sanatate, au constatat acelasi lucru ca si in 2009: ca trebuie sa mearga de la un laborator la altul, in cautarea unitatii unde mai exista plafon sau sa treaca pe o lista de asteptare, pentru a-si face analizele in februarie.

Programari pentru luna urmatoare

La Spitalul Judetean de Urgenta Salaj, fondurile pentru analize au fost epuizate inca din primele zile ale anului, dar unitatea face programari pentru luna viitoare. Purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean de Urgenta Salaj, Codruta Puscas, ne-a declarat ca lista a juns la 118 persoane, care sunt asteptate la laboratorul unitatii in primele sase zile din februarie.

Alte articole

Leave a Comment