La Spitalul Judeţean de Urgenţă, consultaţii online pentru copii

La Spitalul Judeţean de Urgenţă, consultaţii online pentru copii Pacienţii, dar mai ales copiii, care vor apela la serviciile Spitalului Judeţean de Urgenţă din Zalău, vor putea beneficia de servicii europene de diagnosticare. Se preconizează ca, în perioada următoare, consultaţiile medicale să se realizeze prin intermediul unui portal electronic prin care va fi aflată părerea şi a altor specialişti parteneri, care sunt interogaţi online simultan şi au acces la datele din fişa pacientului.

Acest demers face parte dintr-un proiect la care au subscris trei unităţi spitaliceşti, una dintre ele fiind Spitalul Judeţean de Urgenţă din Zalău. Consilierii judeţeni au aprobat ieri, acordul de parteneriat între SJU, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii din Cluj Napoca şi Spitalul Municipal din Dej pentru promovarea spre finanţare a proiectului Portal Interclinic Pediatric.

Prin acest proiect, lansat în cadrul Programului Operaţional Sectorial, vor fi puse la dispoziţia utilizatorilor şi unităţilor sanitare servicii de administrare şi de informare electronice. Sistemul electronic de tip e-sănătate va permite: accesul, în special, al copiilor la servicii de calitate, la prelucrarea şi schimbul de informaţii medicale, la oferirea de servicii integrate de sănătate, precum şi la colaborarea interprofesională. Sistemul electronic de diagnosticare va fi preluat, ulterior, şi în alte secţii medicale şi va da posibilitatea conectării cu diferite instituţii medicale.

Alte articole

Leave a Comment