La 19 ani fură autoturisme, portofele și toacă banii de pe carduri

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale efectuează cercetări într-un dosar penal privind infracţiunile de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, furt calificat, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos în formă continuată și accesul ilegal la un sistem informatic în formă continuată, fapte comise în municipiul Zalău.

Marți, 16 iulie, ora 17:30, un bărbat, din municipiul Zalău, a sesizat Poliţia despre faptul că, în perioada 13-15 iulie a.c., persoane necunoscute i-au sustras din autoturism portofelul în care se afla suma de 250 lei , actele personale și două carduri barcare.

Verificările efectuate de poliţişti au dus miercuri, 17 iulie, la identificarea persoanei bănuită de comiterea faptelor. Este vorba despre un adolescent de 19 ani, din municipiul Zalău.

Probatoriul administrat în cauză a stabilit că adolescentul a sustras dintr-un autoturism, în noaptea de 11 spre 12 iulie, un portofel în care se afla suma de 250 lei, actele personale şi două carduri bancare. Autoturismul se afla parcat, dar neasigurat (era deschis). La data menţionată, cel în cauză a utilizat un card în repetate rânduri, prejudiciul cauzat în aceste tranzacţii fiind de aproximativ 800 lei.

De asemenea, în noaptea 13 spre 14 iulie a.c., adolescentul a sustras un autoturism de pe strada Sfânta Vineri, care se afla parcat, dar neasigurat (cheile se aflau în maşină), pe care la condus câţiva metri, deşi nu posedă permis de conducere, şi l-a abandonat.

Autoturismul, portofelul şi documentele personale au fost recuperate şi restituite părţilor vătămate.

În baza ordonanţei de reţinere emisă de poliţiştii, cel în cauză au fost reţinut, miercuri 17 iulie a.c., şi urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, furt calificat, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos în formă continuată și accesul ilegal la un sistem informatic în formă continuată.  

 

Alte articole

Leave a Comment