Jurnal de sălăjean (XI)*

Luni, 24 martie – La Benesat, un miliţian a snopit în bătaie un sătean. Sunt pline satele Sălajului de miliţieni ce se cred vechili. Ei taie şi spânzură, lovesc şi înjură pe cine vor, cercetează pe cine au chef.
Marţi, 25 martie – Parlamentarii judeţului cam ard gazul de pomană pe la Bucureşti. Nu tu autostradă, nu tu şosea de centură la Zalău. Cuminţei în bancă, timpul trece, leafa merge.
Miercuri, 26 martie – Faptul că pugilistul Adi Popuţea a adus Cupa României la Zalău, nu impresionează pe mahării sportului din municipiu. Sau poate nu-s obişnuiţi cu astfel de performanţe, ei preferând ligile inferioare.
Joi, 27 martie – Iată că mai vin şi veşti bune. La Zalău va fi sărbătorită Ziua Jazzului. Sper ca spectatorii să fie pe măsura evenimentului.
Vineri, 28 martie – 25 de persoane din Sălaj acuzate de evaziune duse la audieri. 9 reţinute. În sfârşit, vedem că se face curăţenie în zonă. Să fie într-un ceas bun!
Sâmbătă, 29 martie – Excelentă organizare a Zilelor Revistei Caiete Silvane, găzduite la Zalău şi Bobota. Sălajul scoate capul în lume prin cultură, ceea ce acum câţiva ani părea de neconceput.
Duminică, 30 martie – Tot zălăuanul vede cum autobuzele locale ies din staţie fără să semnalizeze, aşişderea când trec de pe o bandă pe alta. Credeţi că doar ei? Majoritatea şoferilor, deoarece poliţiştii nu îi întreabă de sănătate. Ei se ocupă de radare şi ridicat maşini. Restul nu sunt reguli de circulaţie.

Fecior de sălăjean
* a se considera pamflet

Alte articole

Leave a Comment