Jibouanii vor avea Birou de Cadastru

Avand in vedere numarul redus a Birourilor de Cadastru si Publicitate Imobiliara (B.C.P.I.) din judet, Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Salaj a inaintat recent documentatia necesara pentru infiintarea unui astfel de Birou la Jibou si a unui Birou de Relatii cu publicul la Cehu Silvaniei.

Infiintarea celor doua puncte de lucru este justificata de faptul ca locuitorii de pe raza judetului sunt nevoiti sa se deplaseze pana la 100 de kilometri pentru a ajunge la Zalau sau la Simleu Silvaniei unde sunt localizate singurele Birouri de acest gen din judet.

Deasemenea, volumul de munca la B.C.P.I. Zalau si Simleu este in continua crestere, astfel incat infiintarea noilor sedii nu numai ca va facilita accesul salajenilor, ci va duce la cresterea veniturilor realizate de O.C.P.I. Salaj pentru ca, luand in calcul rezultatele statistice din 2006, la biroul cadastral Jibou se vor adresa in primul an de functionare aproximativ 15.000 de cereri din zona.

De mentionat ca la B.C.P.I. Jibou vor fi arondate 18 unitati teritorial administrative: Jibou, Benesat, Napradea, Letca, Ileanda, Poiana Blenchii, Rus, Zalha, Simisna, Lozna, Babeni, Cristolt, Surduc, Garbou, Somes Odorhei, Creaca si Balan.

Leave a Comment