Jandarmii sancţionează faptele antisociale

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Sălaj a executat, în perioada 08 – 10 mai, o serie de acţiuni şi misiuni specifice în vederea prevenirii producerii faptelor antisociale şi asigurării climatului de ordine şi siguranţă publică la nivelul judeţului. Potrivit unui comunicat remis de IJJ,cu ocazia misiunilor executate, jandarmii au legitimat peste 80 de persoane şi au aplicat 24 de sancţiuni contravenţionale, 4 persoane fiind sancţionate cu avertisment scris, iar alte 20 cu amendă, valoarea amenzilor fiind de 4.100 lei.
Majoritatea sancţiunilor contravenţionale au vizat, în mod deosebit, fapte cum ar fi: săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare de natură să tulbure ordinea şi linştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor, consumul de băuturi alcoolice în locuri publice, provocarea ori participarea efectivã la scandal în locuri sau localuri publice, precum şi pentru apelarea în mod repetat la mila publicului de către persoane apte de muncă sau refuzul de a se legitima la solicitarea organelor de ordine.
Jandarmii recomandă sălăjenilor să sesizeze asemenea aspecte de încălcare a normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, prin intermediul Sistemului unic pentru apeluri de urgenţă „112” sau la cel mai apropiat echipaj de jandarmerie, în vederea intervenţiei oportune si eficiente.

One Thought to “Jandarmii sancţionează faptele antisociale”

  1. […] Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Sălaj a executat, în perioada 08 – 10 mai, o serie de acţiuni şi misiuni specifice în vederea prevenirii producerii faptelor antisociale şi asigurării climatului de ordine şi siguranţă publică la nivelul judeţului. Potrivit unui comunicat remis de IJJ,cu ocazia misiunilor executate, jandarmii au legitimat peste 80 de persoane şi au aplicat 24 de sancţiuni contravenţionale, 4 persoane fiind sancţionate cu avertisment scris, iar alte 20 cu amendă, valoarea amenzilor fiind de 4.100 lei. Majoritatea sancţiunilor contravenţionale au vizat, în mod deosebit, fapte cum ar fi: săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea …read more […]

Leave a Comment