Jandarmii sălăjeni şi-au încheiat misiunea în Afganistan

Cei doi jandarmi sălăjeni, care au participat la misiunea de instruire NATO Training Mission-Afganistan (NTM-A), au revenit în ţarã, la sfârşitul săptămânii trecute, dupã şase luni petrecute în Afganistan.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Sălaj, căpitanul Alin Nedişan Alin şi plutonierul major Bogdan Vaida Pop au făcut parte din cel de-al patrulea contingent de jandarmi care a executat misiunea de instruire a forţelor de ordine publică din Afganistan în perioada noiembrie 2012 – mai 2013. Sălăjenii, alături de ceilalţi 43 de jandarmi care au executat misiuni în perioada menţionată în Afganistan, au participat luni, 27 mai, la sediul Ministerul Afacerilor Interne (MAI) la ceremonia în cadrul căreia Radu Stroe, ministrul Afacerilor Interne le-a oferit distincţia „pentru participarea la misiuni în afara teritoriului statului român”, felicitându-i pe militarii români pentru profesionismul de care au dat dovadă în îndeplinirea misiunii. „Pentru fiecare militar o misiune în Afganistan este testul care dă dovada pregătirii profesionale, a dăruirii şi spiritului de sacrificiu. Pentru Jandarmeria Română şi Ministerul Afacerilor Interne misiunea, adusă acum la bun sfârşit, este o carte de vizită onorabilă.”, a spus ministrul Radu Stroe.

Alte articole

One Thought to “Jandarmii sălăjeni şi-au încheiat misiunea în Afganistan”

  1. sheitan

    nu ar fi rau un interviu la scaunul fierbinte la radio si in ziar cu unul dintre ei despre afganistan si cum au trait pe acolo

Leave a Comment