Premii şi menţiuni pentru elevii de la „Simion Bărnuţiu”, la Concursul Internaţional de Matematică

Elevii Şcolii Gimnaziale „Simion Bărnuţiu” s-au întors cu şase menţiuni şi un premiu de la Concursul Intenaţional de Matematică „Sever Aurel Groze”, organizat de Şcoala Gimnazială “Grigore Silaşi” în parteneriat cu Primăria Beclean, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud şi Colegiul Naţional „Petru Rareş” Beclean, în perioada 24-26 mai.

Şcoala Gimnazială „Simion Bărnuţiu” Zalău a participat la competiţie cu numărul maxim de elevi solicitaţi. Astfel, din fiecare clasă, de la a-III-a până la a-VIII-a, un număr de doi elevi însoţiţi de profesoara Maria Pop şi învăţătoarea Mihaela Urs au intrat în competiţie cu elevi din mai multe ţări şi judeţe ale ţării.
Potrivit reprezentanţilor unităţii de învăţământ din municipiu, proba de concurs a cuprins subiecte de un grad înalt de dificultate, necesitând o maximă mobilizare din partea elevilor, iar rezultatele au fost pe măsura aşteptărilor. Astfel, Antoniu Alexa, elev în clasa a III-a, a obţinut premiul II, iar elevii Matei Tarba, clasa a IV-a, Daria Ghiurcuţa, clasa a IV-a, Dragoş Neghina, clasa a VI-a, Bianca Rad, clasa a VII-a, şi Tudor Cornea şi Sebastian Chiş, ambii clasa a VIII-a, au obţinut fiecare câte o menţiune. Concursul a reprezentat o adevărată experienţă pentru elevii participanţi, aceştia manifestându-şi dorinţa de a participa şi la următoarea ediţie, susţin reprezentanţii Şcolii Gimnaziale „Simion Bărnuţiu”.

Alte articole

Leave a Comment