Jandarmii sălăjeni pot constata infracţiunile silvice şi cinegetice

Ofiţerii şi subofiţerii Jandarmeriei au primit, începând din 13 iulie, competenţa de a constata infracţiuni şi de a efectua controlul circulaţiei materialelor lemnoase, ca urmare a modificării şi completării Codului Silvic prin legea nr.133/2015.
Astfel, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sălaj, jandarmii sălăjeni au efectuat activităţi de pregătire specifice împreună cu lucrători din cadrul Direcţiei Silvice Sălaj / ocoalele silvice teritoriale, fiind discutate particularităţile privind constatarea infracţiunilor şi contravenţiilor la regimul silvic.
Materialele lemnoase, indiferent de provenienţa lor, se transportă numai însoţite de documente specifice de transport, din care să rezulte cu certitudine legalitatea provenienţei acestora. Cele găsite în circulaţie fără documentele specifice de transport, cu documente specifice de transport a căror valabilitate a expirat sau care nu au înscrisă provenienţa legală se confiscă şi se valorifică potrivit legii.
De asemenea, prin legea nr. 149/2015 a fost modificată şi completată legea vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic, lucrătorii Jandarmeriei Române sunt abilitaţi, începând din 24 iulie, să constate faptele ce constituie infracţiuni şi contravenţii în domeniul cinegetic.
Potrivit sursei citate, în executarea atribuţiilor prevăzute de lege, jandarmii vor coopera cu lucrătorii silvici şi cu personalul cu atribuţii în domeniul cinegetic.

 

Leave a Comment