Investiţii urgente pe lista Primăriei Zalău

Şedinţa de Consiliu Local desfăşurată joi, în cadrul Primăriei Zalău, a avut pe ordinea de zi şi Hotărârea privind rectificarea bugetului local pe trimestrul III, rectificare solicitată în urma unui referat ce modifică parţial lista de investiţii ce a fost aprobată iniţial pentru acest an. Unul dintre obiectivele care primeşte bani în urma acestei rectificări bugetare este blocul C 3 din cartierul Dumbrava, blocul de locuinţe sociale care i-a adus pe locatari sub ferestrele primăriei, nemulţumiţi de condiţiile în care trăiesc şi de nivelul de degradare al clădirii. În primă fază va fi renovat acoperişul blocului, care, din cauza stării avansate de degradare, afectează şi pune în pericol structura de rezistenţă a blocului şi cauzează probleme majore locatarilor.

Pentru această lucrare, consilierii locali au aprobat suma de 120.000 de lei. Din lucrări va face parte şi termoizolarea planşeului de la ultimul nivel al clădirii. Patru unităţi de învăţământ vor intra şi ele în reabilitări, pe anumite segmente. Este vorba despre Şcoala „Simion Bărnuţiu”, acolo unde atât cabinetul medical cât şi grupul sanitar situat în curte vor fi reabilitate, va fi amenajat un spaţiu de depozitare şi vor fi renovate două săli de cursuri. Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” va beneficia, de asemenea, de bani pentru reabilitarea terenului de sport şi a zonelor care împrejmuiesc colegiul. La Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” se vor efectua lucrări de asfaltare a terenului de sport, pe o suprafaţă de 850 metri pătraţi.

Aceste lucrări vor scoate din vistieria primăriei 108.000 de lei. Elevii de la Colegiul Naţional „Silvania” vor avea şi ei, în scurt timp, un grup sanitar nou în corpul A al clădirii, suma necesară proiectării, avizării şi execuţiei fiind de 60.000 de lei. Un alt obiectiv care va beneficia de bani pentru reabilitare este sediul Poliţiei Locale Zalău, un spaţiu care se găseşte în prezent într-o stare avansată de degradare şi dă bătăi de cap atât celor care lucrează acolo cât şi cetăţenilor care vin zilnic cu probleme, către această instituţie.

 

 

Alte articole

8 Thoughts to “Investiţii urgente pe lista Primăriei Zalău”

 1. blocul C 3 din cartierul Dumbrava

  sa fie reabilitat si pusladispozitia unor medici tineri care doresc sasestabileasca in Zalau, iar tiganii in ghetou cu ei !

 2. sediul Poliţiei Locale Zalău

  este cladirea primariei Zalau?

 3. Anonim

  Nici primaria nu are nici o cladire.
  .Toate cladirile apartin mun. Zalau ,reprezentat de Consiliul local Zalau

 4. Lia

  Cabinetul medical nu e la Sc. Simion Barnutiu

 5. Anonim

  Trotuarele din stadion când le faceți? Nu s-au făcut de pe vremea lui Ceaușescu. Faceți un reportaj pe tema asta.

 6. Alfaman

  Cartierul Pacii trebuie curatat de „ciori” iar „pasarile” astea daunatoare si galagioase sa fie mutate la marginea orasului..

 7. Anonim

  Incepand cu Varga Gheorge.

 8. Anonim

  Varga Gheorghe este cea mai galagioasa cioara din Paci.

Leave a Comment