Inspectorii de muncă, cu ochii pe firmele care fentează legea

Amenzi în valoare de 42.000 de lei şi avertismente cu nemiluita. Asta au aplicat inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Sălaj în cursul lunii ianuarie 2015 ca urmare a unei acţiuni de control desfăşurată la agenţii economici din judeţ. Conform purtătorului de cuvânt al ITM Sălaj, Mariana Pop, în cursul lunii precizate inspectorii instituţiei au realizat acţiuni de control în domeniul relaţiilor de muncă (RM) şi în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă (SSM). Astfel în domeniul RM, din cei 75 de agenţi economici verificaţi, 18 au fost sancţionaţi cu o amendă contravenţională în valoare de 30.000 de lei şi 17 avertismente. Amenda a fost aplicată pentru munca fără forme legale, la un „angajator” fiind identificate trei persoane care munceau fără a avea întocmite contracte individuale de muncă.
De asemenea, în domeniul SSM, inspectorii de muncă au verificat 58 de agenţi economici, iar la doi dintre aceştia au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 12.000 de lei pentru deficienţe privind instruirea lucrătorilor. Printre abaterile constatate de inspectorii de muncă, sancţionate cu avertisment se numără: neefectuarea controlului medical periodic, neasigurarea echipamentului de protecţie, nerespectarea dispoziţiilor legale privind munca suplimentară, munca de noapte, respectiv repausul săptămânal şi lipsa evaluării riscurilor de accidentare şi îmbolnăviri profesionale pentru angajaţi.

One Thought to “Inspectorii de muncă, cu ochii pe firmele care fentează legea”

  1. raluca

    În orice problemă există o oportunitate! !! Cautam parteneri retea Marketing Mondial !! Începe ziua făcând, mai întâi, ordine… în gândurile tale. Asta fac liderii adevărați! Abia după ce îți este clar ce vrei SĂ FACI, SĂ FII și SĂ OBȚII, ACȚIONEAZĂ! !! Locuri de Munca – Operator OnLine ! Solutii Ingenioase pentru Combaterea Crizei Economice din Romania ! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc Piramidal! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Se asigura training gratuit sub forma unor lectii pe e -mail, la sfarsitul acestor cursuri puteti CONTINUA sau va puteti RETRAGE. Exclusiv compania ofera si scrisoare de recomandare dupa minim 3 luni de activitate ! Proiectul vizeaza piata Nationala si Americana de carte electronica. Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul “INFO” la adresa de email : raluca.dinu01@yahoo.com

Leave a Comment